Там, де терреформа працює: Що змінилося після створення Дунаєвецької ОТГ (відео)

Ще два роки тому на місці прибуткового об’єкту сонячної енергетики було сміттєзвалище.

У Дунаївцях. Фото: Вікіпедія.

Дунаєвецька ОТГ – одна із найбільших міських громад України. В ній об’єднано 51 населений пункт, передають Патріоти України.

Тут уже створили інвестиційний паспорт, а головне відчули, що можна мати зиск навіть із порожніх технічних земель – на них встановлюють сонячні станції, і з кожного вироблено кіловата прибуток іде в громаду, а ще з’являються робочі місця і соціальна стабільність.

Ще два роки тому на місці прибуткового об’єкту сонячної енергетики було сміттєзвалище. Територіальна громада віддала порожні технічні землі бізнесменам під станцію. Таких енергетичних проектів у Дунаївцях кілька. Район радий будь-якому інвестору, бо він несе гроші у бюджет. Окрім того, 20% виробленої електрики повертають громаді.

Щоб створити робочі місця, влаштували конкурс ініціатив – мешканець будь-якого села міг запропонувати свій проект. У Залісцях для дітей не було розваг. Мами виступили з ініціативою на конкурсі і тепер у дітлахів є справжній ігровий майданчик.

Не холодно і не спекотно: На вихідні настане така погода, що трапляється раз на рік - синоптик

субота, 27 квітень 2024, 0:55

На вихідних в Україні очікується чудова весняна погода з комфортною температурою. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці Facebook. "Вихідними, 27-28 квітня, в Україні буде така погода, яка буває чи не раз на рік", - каже вона. ...

З погляду зрозуміло, що він думає про тих нелюдів: Песик дивом вижив після удару по Дергачах під Харковом (фото)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:52

“Після сьогоднішнього російського “прильоту” по місту Дергачі дивом вижив пес Річард. Авіабомба влучила зовсім поруч. Тваринка не хотіла ні їсти, ні пити. З одного його погляду стане зрозуміло, що він думає про тих нелюдів”, – написав Василенко. В очах...