Там є щось дивовижне. Google створив найдетальнішу карту людського мозку (фото)

В Google допомогли вченим з Гарвардського університету створити найдетальнішу карту зв’язків між нейронами в людському мозку, зазначають Патріоти України.

Карта мозку, яка знаходиться у вільному доступі в Інтернеті, включає 50 тисяч нейронів. Вони з'єднані сотнями мільйонів павутинних вусиків, утворюючи 130 мільйонів сполук, які називаються синапсами, пише NewScientist.

Набір даних має розмір 1,4 петабайта, що приблизно в 700 разів більше місткості середнього сучасного комп’ютера. Набір даних настільки великий, що дослідники не вивчили ще їх детально, вони порівнюють їх з геномом людини, який все ще досліджується через 20 років після публікації перших чернеток.

«Ми вперше бачимо реальну структуру такого великого фрагмента людського мозку», — каже Кетрін Дюлак з Гарвардського університету.

Для відтворення деталізованої карти, вченим з Гарвардського університету допоміг зразок мозку 45-річної жінки, яка страждала на епілепсію. Медикам довелося видалити їй лівий гіпокамп і здорову частину тканини мозку, щоб допомогти їй. Команда також виявила загадкові пари нейронів глибоко в корі головного мозку, які раніше не спостерігалися. За словами вчених, дві комірки були спрямовані в протилежному напрямку на одній осі і ніхто не знає чому.

В Україні працівників зможуть звільняти за неповідомлення про родичів, які лишилися на тимчасово окупованій території

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:58

У роботодавців з’явиться нова підстава для звільнення працівників - неповідомлення працівниками роботодавцю інформації щодо наявних у них зв’язків з фізичними особами, які знаходяться на тимчасово окупованій території України, передають Патріоти Україн...

Це ще не кінець! Кліматологиня попередила українців про нові бурі з пилом із Сахари

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:45

Пил із Сахари, що долітає до України, рідкісне явище, але воно підпорядковується атмосферній циркуляції. Влітку українцям варто очікувати його повернення. Про це в ефірі телемарафону заявила кліматологиня, фахівчиня в галузі зміни клімату та довгострок...