"Танки без палива, зате у Зе-літака буде новий салон", - блогер про цинічну політику влади

"Тільки на 83 млн. грн., станом на 31.03.2021, Міністерство оборони України здійснило закупівлю палива для забезпечення життєдіяльності військ. Майже все, що закуплено - це талони для заправки автомобілів особового складу Міністерства, ГШ та командування ЗСУ", - пише у своєму блозі Панас Мирний, передають Патріоти України, і продовжує:

"Паливо для забезпечення військової техніки ЗСУ в 2021 році не закуповували. В 2020 році, в цей самий період, було закуплено палива на суму 2,370 млрд. грн. – тобто в майже в 30 разів більше!

Щоб глибше зрозуміти масштаб проблеми, зазначу, що відповідно до паспорту бюджетної програми 2101020 "Забезпечення діяльності Збройних Сил України" в 2021 році, Міністерство оборони України має купити палива на загальну суму 5,085 млрд. грн. Тобто в 1-му кварталі 2021 року Міністерство оборони закупило тільки 6,5% (!) від потреби 1-го кварталу.

Потреба в паливі на 2021 рік, визначалася із врахуванням так званого "перемир’я", тобто за відсутності активних військових дій із застосуванням колісної й гусеничної техніки, чи повітряних сил або флоту. У разі загострення, до якого готується Путін, але не готується Зеленський - потреба в паливі може зрости в рази. На збільшення потреби в паливі видатки в бюджеті не передбачені.

Міністерство оборони не здійснює закупівлі ані зброї ані палива, ні будь-чого іншого, тому що станом на 31.03.2021 року Кабмін навіть не надав Міноборони статусу замовника в сфері оборони, згідно з ЗУ "Про оборонні закупівлі". Та й сам "новий" закон досі не працює.

Якщо, скажімо 15 квітня, Кабмін затвердить і оприлюднить всі необхідні нормативно-правові акти, то приймаючи до уваги передбачені законодавством терміни оголошення закупівлі, визначення переможців, оскаржень і укладання контрактів - перші поставки палива в 2021 році можуть потрапити у війська не раніше червня.

Але це оптимістичний сценарій. Навіть невідкладний запуск процесів закупівель може не задовольнити потреб ЗСУ вчасно й повному обсязі. В 2020 року кожна третя закупівля Міноборони не відбулася через відсутність достатньої кількості учасників, дискваліфікації всіх учасників, скасування за рішенням замовника чи внаслідок оскарження.

Закон України "Про публічні закупівлі" визначає Антимонопольний комітет України (АМКУ) - єдиним органом оскарження процедур публічних закупівель. Своїм рішенням АМКУ може зобов’язати Міноборони повністю або частково скасувати свої рішення щодо закупівель.

З липня 2020 року АМКУ очолює пані Ольга Піщанська. Ольга є рідною сестрою Світлани Піщанської, "сусідки" Володимира Зеленського з Кривого Рогу, директорки його італійської компанії та за сумісництвом спонсорки "Слуги народу".

"Хлеба и зрелищ" - Зеленський передав армії літак і вертоліт ДУС, вибухнула новиною "Українська правда" вчора. На перший погляд - чудова новина, дивись може завтра і велосипед подарує. Але дійсна мета відрізняється від декларованої.

Утримання повітряного перевізника вищих посадових осіб держави - Державного авіаційного підприємства "Україна" коштує нам з Вами 300 млн. гривень на рік, відповідно до паспорту бюджетної програми 0301010 "Обслуговування Президента" на 2021 рік. Половина цих витрат іде саме на Ан-148-100В й вертоліт Мі-8МТВ-1, які В.Зеленський передав на баланс Міністерство Оборони України. Тепер повітряні судна будуть утримуватися бюджетом Міністерство оборони, а літати на них буде й надалі Президента та його офіс. "Перемога".

Але головна "перемога" в іншому. У головного борта В.Зеленського незабаром буде новий салон! Дивовижний буде салон, напевно - смарагдовий. Та сама бюджетна програма 0301010 визначає, що тільки на перший етап - розробка конструкторської документації на проведення модифікації салону літака ДАП "Україна" А-319 -115 р/н UR-АBA буде витрачено 45 млн.грн!!!

Все ще сподіваюся, що ЗСУ буде забезпечено всім необхідним для відсічи й стримування російської агресії та відновлення територіальної цілісності України. А якщо ні, то радив би деяким керманичам вже сьогодні починати вчити географію та базові пояснення, детальніше за посиланням".

"Смерть режиму!" У Росії школярка отримала 3,5 року колонії за напис на гаражі

п’ятниця, 26 квітень 2024, 4:15

У Росії десятикласницю з Чити засудили до 3,5 року колонії за напис на гаражі. Про це у четвер, 25 квітня, повідомив російський незалежний ТГ-канал Astra. . Військовий суд визнав винними відразу за кількома статтями 19-річного Олександра Сніжкова і 1...

У культового паризького кабаре Мулен Руж в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:55

У ніч на 25 квітня в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка Мулен Руж. Падіння також пошкодило фасад паризького кабаре, розташованого в паризькому районі Пігаль. Про це повідомляє телеканал BFM TV. . Оскільки інцидент стався вночі, обійшлося бе...