Тарифи злетять? Податкова змінила правила гри для інтернет-провайдерів - як тепер працює ринок

Державна податкова служба України 1 жовтня перевела всіх інтернет-провайдерів, які працювали на спрощеній системі оподаткування, на загальну форму. Про це повідомив народний депутат, член комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, колишній очільник Інтернет-асоціації України Олександр Федієнко, передають Патріоти України.

«Державна податкова служба України без жодних перевірок, складання актів, просто тупо у своїх реєстрах всі підприємства, які були на спрощеній формі оподаткування галузі електронних комунікацій, перевела на загальну форму. Шляхом анулювання дати реєстрації», – написав нардеп на своїй сторінці у фейсбуці.

Державна податкова служба 1 жовтня перевела всіх інтернет-провайдерів на загальну систему оподаткування шляхом анулювання дати реєстраціїДержавна податкова служба 1 жовтня перевела всіх інтернет-провайдерів на загальну систему оподаткування шляхом анулювання дати реєстрації

скриншот із фейсбук-сторінка Олександра Федієнка

За словами Федієнка, на скарги малого й середнього бізнесу податкова відповідає: якщо вам щось не подобається – звертайтеся до судів. Посадовець обурюється: «Але чому тільки провайдерів? Ми маємо ще купу інших галузей, де використовуються малі підприємства на спрощеній формі оподаткування».

«Мої пропозиції до моїх колег відрегулювати це питання на законодавчому рівні були досить жорстко відкинуті», – додав Федієнко.

Нардеп встав на бік провайдерів і попередив, що таке нововведення нібито призведе до знищення ринку та підвищення цін: «Ті, хто є стейкхолдерами цього замовлення, будуть спрямовувати свої прибутки, які отримали з надавання послуг мобільного зв’язку, на демпінг та дотацію послуг фіксованого зв’язку до тих пір, поки малі підприємства не зникнуть. Вартість мобільного зв’язку, звісно, не збільшиться, принаймі зараз. Це буде довготривалий процес, але після того, як ринок провайдеріа буде знищений, з нього підуть конкуренти, монополісти піднімуть вартість послуг».

Тим часом ініціатор нововведення, голова комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики, Данило Гетманцев вітає «зі святом детінізації галузі телекому».

Податкова змінила правила гри для інтернет-провайдерів: як тепер працює ринок фото 1

Тарифи злетять? Податкова змінила правила гри для інтернет-провайдерів - як тепер працює ринок

середа, 2 жовтень 2024, 23:40

Державна податкова служба України 1 жовтня перевела всіх інтернет-провайдерів, які працювали на спрощеній системі оподаткування, на загальну форму. Про це повідомив народний депутат, член комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, колишній очіл...

Гетманцев анонсував чергове підвищення військового збору і ПДВ, але проти запровадження податку на розкіш як і більшість слуг Зеленського

середа, 2 жовтень 2024, 22:40

Для вирішення проблеми фінансування Збройних сил України потрібно підвищувати як військовий збір, так і податок на додану вартість (ПДВ). Про це голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев ("Слуга на...