"Тату, ви будете мною пишатися": Історія 21-річного воїна, який загинув у бою на Луганщині (фото)

Антон Кочергін пішов на війну ще у 2020 році. До того працював у Криворізькому локомотивному депо помічником машиніста електротяга. Загинув 21-річний військовий у боях біля села Андріївка Сватівського району, що на Луганщині, повідомляють Патріоти України.

Йшовши в ЗСУ, хлопець запевняв батька, що той ним пишатиметься.

Що відомо про загиблого 21-річного військового-залізничника

21-річний Антон Кочергін виріс у родині залізничників:

  • його батько Іван Кочергін понад 30 років віддав локомотивній справі;
  • старший брат Іван працював помічником машиніста електротяга.

І сам Антон, за їхнім прикладом, у вересні 2019 року пішов працювати в Криворізьке локомотивне депо Придніпровської залізниці. Та менш ніж за рік – влітку 2020 року – вирішив укласти контракт зі Збройними Силами України. "Від'їжджаючи, сказав: "Тату, ви будете мною пишатися, я служитиму гідно!" – пригадали в компанії.

Служив стійко та гідно, віддавши найцінніше – життя

Вишкіл Антон Кочергін проходив у 92 окремій механізованій бригаді імені кошового отамана Івана Сірка. З початку повномасштабного вторгнення росіян військовий підрозділ Антона:

  • боронив нашу державу на найгарячіших напрямках – в Чугуєві та Куп'янську на Харківщині;
  • потім – перекинули на Луганщину.

Вже у серпні 2022 року в Збройні Сили України мобілізували й старшого брата Антона – Івана. Родина вже турбувалась про двох синів.

На жаль, наприкінці жовтня 2022 року Антон Кочергін перестав виходити на зв'язок.

"Невдовзі прийшло повідомлення, що 29 жовтня (2022 року – ред.) поблизу села Андріївка Сватівського району Луганської області старший солдат, стрілець-снайпер Антон Кочергін, виявивши стійкість і мужність, загинув у бою", – мовиться в повідомленні.

Що відомо про Антона Кочергіна

  • 21-річний військовий загинув 29 жовтня 2022 року від ракетного обстрілу росіян в Луганській області. Він отримав осколкові травми.
  • Антон Кочергін на війні був снайпером. З публікацій "Першого міського" Кривого Рогу відомо, що похоронили військового на центральному кладовищі міста.
  • Окрім того, відомо, що в загиблого військового залишилась дівчина, батьки та брат. Подруга матері та батька Антона розповідала журналістам, що їхня сім'я – дуже патріотично налаштована.
  • Знайомі пригадували виданню "СВОЇ. Новини", що Антон Кочергін був добрим, скромним та життєрадісним. Він був цілеспрямований та багато мріяв, мав плани.


Ніяк не схожий на середньовічного ідальго в латах: Фахівці розкрили таємницю скульптури чоловіка в скафандрі котрмй вражає відвідувачів іспанського собору XVI століття

середа, 15 травень 2024, 9:37

Фахівці розповіли, звідки взялася фігура сучасного астронавта в шоломі на фасаді готичного собору XVI століття Catedral Nueva в знаменитому своїми пам'ятниками старовини місті Саламанка, що у провінції Леон та Кастилія. . Скульптура наштовхує на містич...

Чи потрібно йти в ТЦК, якщо є право на бронювання: У Міноборони дали відповідь

середа, 15 травень 2024, 9:14

Якщо військовозобовʼязаний має право на бронювання, йому все одно потрібно прибути до ТЦК. Про це заявив речник Міністерства оборони України Дмитро Лазуткін. "Прибути до ТЦК так (потрібно, - ред.). Тому що закон, який набуде чинності з 18 травня, говор...