Те, що раніше не вдавалося вченим: Кролики у Британії знайшли справжні скарби для археологів (фото)

На острові в кельтському морі валлійські кролики зробили значуще археологічне відкриття. Про це повідомляє The Guardian, передають Патріоти України.

На острові Скокем в протоці між Уельсом і Ірландією вчені виявили кам'яні знаряддя епохи мезоліту і фрагменти кераміки бронзового століття. Їх виявили в купі грунту, викинутого кроликами з нори.

Неподалік від свого будинку вчені Річард Браун і Жизель Ігл, які постійно живуть на острові, помітили два предмети біля кролячої нори. Один з них виявився кам'яним знаряддям епохи мезоліту, яке 9 тисяч років тому мисливці використовували для обробки шкури тюленів. Другий артефакт - це осколок урни бронзового століття віком близько 3750 років.

Ці знахідки доводять, що острів був заселений ще за часів епохи мезоліту. На наступний день Браун та Ігл знайшли поруч із тією ж кролячою норою великі шматки грубого глиняного посуду: великий фрагмент горщика, прикрашений лініями у верхній частині. Після скасування карантинних обмежень Браун і Ігл планують почати масштабні розкопки.

"Шила військову форму по 12-15 годин": Американська баскетболістка розповіла про жахіття, пережиті у російській тюрмі

п’ятниця, 3 травень 2024, 12:43

Американська баскетболістка Брітні Грайнер провела у російській тюрмі 10 місяців через знайдені у її багажі наркотики. У інтерв'ю виданню The New York Times спортсменка розповіла про всі жахіття, з якими вона зіштовхнулася у в'язниці країни-агресорки, ...

На фронті загинув відомий український актор

п’ятниця, 3 травень 2024, 11:59

Відомий український актор театру і кіно Євген Шумілов загинув на фронті. Сумну звістку повідомив у Facebook його близький друг Іван Марченко, передають Патріоти України. Він зазначив, що Євген Шумілов мобілізувався до лав ЗСУ два роки тому і вирушив на...