Технік винайшов хитру годівницю і навчив сорок прибирати дрібне сміття з вулиць - за це птиці отримують їжу (відео)

Інженер з Швеції Ханс Форсберг змайстрував "розумну" годівницю для сімейства диких сорок. Своїм винаходом чоловік захотів направити "злодійські" нахили пернатих в корисне русло. Вона працює за принципом "поклади-візьми" - для того, щоб птах міг взяти їжу, йому спочатку потрібно покласти туди дрібне сміття, передають Патріоти України.

Ханс працює з робототехнікою над промисловими додатками для штучного інтелекту, пише BoredPanda. Одного разу швед побачив, як пара сорок намагається розкрити його вуличні ліхтарі. Тоді йому в голову прийшла ідея спорудити пристрій, за допомогою якого він зможе навчати крилатих сусідів збирати сміття в його саду в обмін на їжу.

Над годівницею чоловік працював не один рік. Її він створював з нуля, оскільки до нього ще ніхто такого не робив, і в мережі не було ніяких рекомендацій.

У підсумку вийшов повноцінний пристрій для роздачі їжі: коли дрібне сміття (в даному випадку кришки від пляшок) потрапляє в спеціальну ємність, запускається механізм, який по трубі передає птиці ласощі, при цьому чітко дозуючи порції. В основному птиці отримують арахіс і спеціальний корм.

За словами інженера, найскладнішим було зацікавити птахів міняти кришки на їжу. Дорослі сороки з підозрою ставилися до апарату, але справа пішла на лад, коли у пернатих з'явилися допитливі пташенята.

Завдяки винаходу шведа, тепер його двір постійно прибраний, а сороки - ситі. Згодом Ханс хоче навчити птахів збирати не тільки кришки від пляшок, але гнилі фрукти, недопалки та інше дрібне сміття на його задньому дворі, а також у всьому районі. Але для цього буде потрібна нова система визначення.

Мобілізація в Україні триває: Стало відомо, які дані потраплять до оновленого реєстру призовників

субота, 20 квітень 2024, 7:26

Напередодні відбулось засідання Комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, на якому було розглянуто три законопроєкти. Серед них - про реєстр військовозобов’язаних. Про це повідомила членкиня комітету Ірина Фріз (фракція "Європейська солідарніс...

В Україні хочуть вивести з обігу паспорти-"книжечки" зразка 1994 року: Чого чекати

субота, 20 квітень 2024, 6:50

Стали відомі нові подробиці можливих змін, які стосуються паспортів українців. Про них у коментарі для ТСН.ua розповів уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь, передають Патріоти України. "Я оприлюднив річний публічний звіт, як це передб...