Технологічний прорив: Китайці розробили автомобільний акумулятор, здатний повністю заряджатися за 10 хвилин

У Китаї розробили революційний акумулятор для електромобілів, здатний заряджатися лише за 10 хвилин і проїхати до 400 кілометрів без перезарядки. Про це повідомляє The Telegraph.

Згідно зі звітом Міжнародного енергетичного агентства (МЕА), Китай зробив "видатні" досягнення в галузі хімії, які дозволили йому розробити нові акумулятори, що вміщують набагато більше енергії, ніж наявні нині технології.

Це означає, що автомобілі з новими китайськими акумуляторами потребуватимуть заправки набагато рідше, ніж більшість сучасних електромобілів, і за меншу ціну.

У агентстві додали, що ця батарея має бути впроваджена в електромобілі пізніше цього року. "Однією з найвизначніших подій у світовому секторі акумуляторів за останні п'ять років стало відродження катодної хімії літій-залізо-фосфату (LFP)", - йдеться у звіті.

Акумулятори для електромобілів використовують кілька мінералів. Наприклад, катоди зазвичай включають сполуки нікелю, літію, марганцю, кобальту і заліза, а аноди зазвичай містять сполуки графіту і кремнію.

За даними МЕА, наразі Китай займає провідне місце у світовому постачанні всіх цих мінералів, водночас минулого року 60% усіх проданих у світі електромобілів припало на китайських покупців.

Відстрочка по догляду: Що зміниться від 1 липня в Україні і які нюанси варто знати

понеділок, 1 липень 2024, 8:58

ТСН.ua розбирався, які категорії чоловіків отримають відстрочку від мобілізації від 1 липня, а хто втратить таке право, передають Патріоти України. В Україні зазнали змін правила щодо мобілізації. Зокрема, це стосується і відстрочки від призову на вій...

Були знайомі з дитинства: Подружжя із Нідерландів зробило подвійну евтаназію - і померло в один день

понеділок, 1 липень 2024, 8:05

Подружжя із Нідерландів, яке прожило разом майже 50 років, добровільно завершило своє життя через подвійний акт евтаназії, передають Патріоти України. У Нідерландах такий спосіб смерті є легальним. Це можливо, якщо людина добровільно про неї просить, а...