Тепер благає допомоги: Данець поїхав у Росію, щоб врятуватись... від "європейських цінностей", і потрапив на "СВО"

33-річний громадянин Данії, який поїхав до Росії, тікаючи від "європейських цінностей", підписав контракт з армією окупантів і потрапив на війну в Україну. Тепер данець судиться з міністерством оборони, оскільки хоче додому, але вирватися з рук росіян не так просто, передають Патріоти України.

Історію єдиного данця в ЗС РФ розповіли на російському Telegram-каналі Baza. Зазначається, що європеєць прибув до РФ влітку 2023 року, а вже у жовтні в нього закінчився термін перебування. Коли з продовженням у чоловіка виникли труднощі, йому порадили укласти контракт із ЗС РФ.

Данець заявив, що не збирався відправлятися у зону "СВО", але саме така доля його спіткала після підписання документа "незнайомою російською мовою".

За даними росЗМІ, наразі чоловік перебуває у підрозділі, який займається безпілотниками та дронами. Служить у "ЛНР". Європеєць скаржиться, що служити йому не подобається, надто через сусідів по бліндажу – його поселили із вихідцями з Південної Азії, які не настільки охайні, як він сам. Вони плюють на підлогу і змушують пити горілку.

Весною 2024 року данець подав позов до міноборони РФ і попросив визнати контракт недійсним. Іноземець посилався на те, що нібито не розумів, що саме підписує. "За словами адвоката, Мадс (ім'я героя змінили. - ред.) – єдиний данець у ЗС РФ. Тепер він дуже сподівається, що його історію помітять у посольстві Данії, допоможуть виграти суд із міноборони та повернуть додому", – пишуть росЗМІ.

У когось зламався прибутковий бізнес: У США ураган виніс на пляж кокаїн на мільйон доларів

середа, 7 серпень 2024, 10:00

В американському штаті Флорида ураган виніс на пляж десятки пакунків з кокаїном. Їх знайшов відпочивальник, якому пакети видалися підозрілими, повідомляє Bild, передають Патріоти України. Поліцейські, що прибули на виклик, виявили у пакунках кокаїн на ...

Тариф на газ в Україні злетять? Скільки доведеться платити за кожен куб та чи збільшать до "ринкової" ціни

середа, 7 серпень 2024, 9:52

В Україні тариф на газ для населення не зміниться щонайменше до кінця квітня 2025-го. За кожен кубометр доведеться платити 7,96 грн. І хоча в "Нафтогазі" й заявляють, що ринкова ціна значно вища, насправді в газовій галузі склалась унікальна для Україн...