Тепер доведеться відповідати: Жительки Ізюмщини агітували односельців підтримувати росіян (фото)

Слідчі оголосили підозру у колабораційній діяльності двом жителькам села Іванчуківка Куньєвської громади (Ізюмський район) — 44-річній та 34-річній жінкам. За даними слідства, після окупації Іванчуківки, 1 квітня 2022 року, ці жінки активно підтримували загарбників, передають Патріоти України.

"Вони публічно агітували людей підтримувати російську федерацію та її збройні формування. Жінки також закликали односельчан до співпраці з окупаційною владою, бо, на їх думку, "з росією краще живеться", — повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

Підозру жінкам сформували за ч. 1 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю від 10 до 15 років.

Музичний фестиваль "Рандеву" в Юр Малі: Вєрка Сердючка зі сцени звернулася до Алли Пугачової (відео)

субота, 27 липень 2024, 18:00

26 липня, стартував щорічний музичний фестиваль "Рандеву" в Юрмалі, який організувала латвійська співачка Лайма Вайкуле. Не секрет, що на захід вона запросила і українських виконавців, зокрема, Настю Каменських, Макса Барських, ALEKSEEV та Вєрку Сердюч...

В Україні різко змінилася кількість пенсіонерів: Що відбувається

субота, 27 липень 2024, 17:35

В Україні, незважаючи на старіння населення, кількість пенсіонерів знижується вже впродовж багатьох років. Наприклад, ще в січні 2020-го, згідно з даними ПФУ, їх було 11,3 млн. За весь час їхня кількість незначно зростала всього кілька разів: у квітні ...