Тепер із особливим обладнанням: У Шотландії сотні добровольців знову пішли по лохнеське чудовисько

Сотні добровольців у гірській Шотландії вкотре вийшли на пошуки Лохнеського чудовиська, яке не можуть відшукати протягом 90 років. Про це пише ВВС, передають Патріоти України.

Звідки взялася легенда про Нессі

Історію про чудовисько склали ще за часів раннього Середньовіччя, коли ірландський монах Святий Колумб, який хрестив поган, своїми молитвами врятував місцевого селянина від чудовиська, що вискочив з річки Несс, що нібито випливало з озера.

Сучасна історія Нессі почалася в 1933 році, коли керуюча готелю в селі Драмнадрохіт Олді Маккей заявила, що побачила в озері Лох-Несс величезну істоту, схожу на кита.

Історію опублікувала місцева газета Inverness Courier, редактор якої, Еван Беррон, і запропонував називати таємничу істоту Лохнеським монстром або чудовиськом.

Відтоді люди зробили чимало фотографій сумнівної якості, на яких був нібито можна було побачити Нессі. Направду, деякі зі знимків згодом виявилися фейковими.

Сучасні пошуки Нессі

Пошуки, які тривають цими днями, 26-27 серпня, влаштували дві сотні добровольців. Вони обіцяють, що ця подорож стане наймасштабнішою за останні півстоліття.

У межах операції спостерігачі стежитимуть за поверхнею озера з навколишніх пагорбів, над Лох-Нессом кружлятимуть безпілотники, оснащені інфрачервоними камерами, а у воду будуть опущені гідрофони, здатні засікти будь-який незвичайний шум.

Ще 300 добровольців передплатили те, щоб відстежувати пряму трансляцію з камер, спрямованих на озеро, на випадок, якщо спостерігачі на місцях щось пропустять.

"Якщо в озері ховається якась таємнича істота (оптимісти сподіваються, що це може бути плезіозавр), то йому є де сховатися: Лох-Несс досягає 36 км у довжину, а його глибина місцями перевищує 200 метрів. У ньому міститься до 7452 млн. кубометрів води, більше, ніж у всіх озерах Англії та Уельсу разом узятих", — обіцяють добровольці.


Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...