Тепер "світить" тюрма: Ватник із Одеси підняв російський прапор над Бундестагом за допомогою дрона (відео)

Українець, який підтримує російське вторгнення в Україну, 9 травня за допомогою безпілотника підняв прапор РФ над німецьким парламентом. Відео інциденту було поширене у соцмережах, передають Патріоти України.

В радіусі близько 5,6 кілометра навколо Бундестагу в урядовому районі Берліна з міркувань безпеки заборонені прольоти літаків, гелікоптерів і безпілотників, або можливі лише з дозволу, тому прихильнику окупантів загрожує штраф або до двох років ув’язнення, повідомляє t-online.

Видання пише, що це 41-річний Іван Т., який приїхав в Німеччину з Одеси влітку 2022 року. Німецька поліція вилучила у нього дрон, три прапори та чотири георгіївські стрічки та почала кримінальне провадження щодо порушника.

Шанси Івана Т. на тюремне ув’язнення збільшує те, що, ща даними німецьких ЗМІ, це не перше його подібне порушення. У травні 2023 року він вже був засуджений до одного року умовно — за пошкодження майна з метою російської пропаганди і схвалення агресивної війни Росії.

Тоді чоловік намалював символи «Z» на вежі старої будівлі земельного парламенту в Потсдамі, також відомої як «Кремль», яку було видно здалеку, і прикріпив російський прапор на даху.

Крім того, через кілька днів він вирізав обличчя з 20-метрового плакату солідарності з Україною з фотографією української матері в Гарнізонній церкві Потсдама і замінив його текстом: «України не існує». Видання пише, що своїми діями він хотів показати, що є українці, які вважають себе частиною «великого російського народу».

Чи треба щоразу оновлювати "Резерв+", щоб з'явилася додаткова інформація: У Міноборони дали пояснення

п’ятниця, 28 червень 2024, 23:55

Оновлювання даних у застосунку "Резерв+" залежить від того, коли була занесена первинна інформація в реєстр "Оберіг", передають Патріоти України. з посиланням на заступницю міністра оборони Катерину Черногоренко в ефірі телемарафону. "Насправді це зал...

Справжні "улюблені": Кого з українських публічних осіб найчастіше цитують російські пропагандисти

п’ятниця, 28 червень 2024, 22:10

В Україні провели дослідження, яке показало, кого з українських публічних осіб найчастіше цитують пропагандистські видання держави-агресора Росії. У топ-40 потрапили колишній радник Леоніда Кучми Олег Соскін, генерал ЗСУ у відставці Сергій Кривонос, на...