Тепер це їхнє прокляття та візитівка: Чим відомий гурт "Пікнік", на концерт якого у ТРЦ "Крокус Сіті Хол" зібрався натовп приречених, та як музиканти ставляться до війни в Україні

Гурт приїжджав до окупованого Криму, заявивши, що їм плювати на санкції

Російський рок-гурт "Пікнік" був заснований, ще у радянські часи, а саме у 1978 році. Однак, учасники групи вважають початком свого успіху прихід у гурт Едмунда Шклярського у 1981 році, або рік запису першого альбому – 1982 рік.

За роки свого існування гурт зібрав чимало прихильників в усіх країнах пострадянського простору. Чимало фанатів було і в Україні, серед яких, хто б міг подумати, колишній нардеп Олег Ляшко.

Відомо, що у 2000 році три українські політики, Віктор Шпак, Олег Ляшко та Юрій Гора, ініціювали створення спільної програми гурту "Пікнік" та Запорізького струнного оркестру під управлінням Всеволода Мадана. У 2007 році гурт влаштував ювілейний тур "XXV" містами України.

Початок російсько-української війни

Відомо, що лідер групи Едмунд Шклярський відверто ігнорував події в Україні з 2014 року. Він жодного разу не висловлювався про війну, обираючи за краще просто удавати, ніби нічого не відбувається. Так, відомо, що у 2016 році, представники російської групи "Пікнік", а саме Шклярський і бас-гітарист Корчемний, приїхали до окупованого Криму, де заявили журналістам, що їм плювати на санкції, а Крим нагадує Канни. Крім того, на думку музикантів "Крим став краще".

Щоправда, у 2017 році вокаліста було внесено до бази "Миротворця" за свідоме порушення державного кордону України, заперечення російської агресії та гастролі в окупованому Росією Криму. До речі, в Крим гурт приїжджав неодноразово.

Після повномасштабного вторгнення Росії в Україну, у травні 2023, російський пропагандист Захар Прілєпін у своєму Telegram написав, що Шклярський допоміг із закупівлею запчастин для російської військової техніки на фронті.

В грудні того ж року, той самий Прілєпін знову згадав про вокаліста гурта "Пікнік". В черговому дописі він зазначив, що "Шклярський найактивніше допомагає нашому гуманітарному фонду", тобто фонду російських окупантів.

Наразі гурт активно гастролює Росією та бере участь у різних фестивалях, а значить сплачує шалені кошти у бюджет Росії, які потім країна-терорист витрачає на війну в Україні.

"Військо потребує людей": Жорін заявив про необхідність "негативної мотивації" для ухилянтів

четвер, 9 травень 2024, 8:50

Наразі немає можливості мотивувати українців йти до війська лише заохоченнями. Адже зараз на кону - майбутнє всієї держави та нації. Таку думку висловив екскомандир "Азову", заступник командира 3 ОШБр Максим Жорін. "Я багато пишу про мобілізацію, тому ...

Одні проблеми! Доглядальниця для собак назвала чотири "найкошмарніші" породи

четвер, 9 травень 2024, 7:56

Жінка, яка вигулює собак, назвала чотири найгірших породи, з якими їй доводилося мати справу. Як пише Mirror, таким досвідом вона поділилася на Reddit. "Я працюю нянею для тварин, і чотири собаки, за якими я доглядаю, просто кошмар - я б ніколи не стал...