"Тепер вони разом": Помер батько легендарного бійця АТО і оперного співака Василя Сліпака (фото)

У неділю, 31 січня, помер батько Героя України і всесвітньо відомого українського оперного співака Василя Сліпака Ярослав Сліпак. Про це на сторінці у Facebook повідомив Володимир Омелян, передають Патріоти України.

"Тепер вони разом. Сьогодні вночі помер батько Василя Сліпака - Ярослав Сліпак. Йому було 80 років", - йдеться в повідомленні. У чоловіка залишилася дружина Надія Василівна і старший син Орест.

Хто такий Василь Сліпак

  • Василь Сліпак був солістом у Паризькій національній опері. Він був активним учасником Помаранчевої революції, з початку революції очолив волонтерський рух і координував у Франції громадські акції, спрямовані на підтримку України.
  • З 2015 року воював на Донбасі, загинув у червні 2016 року від кулі снайпера поблизу Луганського в Донецькій області.
  • 20 лютого 2017 року президент посмертно присвоїв Сліпаку звання Героя України.

Історики б'ються над тлумаченнями перекладів: Як Київ ще називали іноземці понадь1000 років тому

вівторок, 14 травень 2024, 9:14

Столицю Русі-України у період першого розквіту знали по всій Ойкумені: від Багдаду до Кордови, від Ісландії до Єгипту, від Парижу до Єрусалиму. Кожна мова по-своєму коверкала слово "Київ". Але зберіглись назви, які не можуть розшифрувати історики. Гол...

Чи вірять українські біженці в Німеччині, Польщі та Чехії вірять у перемогу над Росією

вівторок, 14 травень 2024, 9:05

80% українських біженців, які нині мешкають у Німеччині, Польщі та Чехії, вірять, що у війні переможе України, з них повністю впевнені в цьому 40%. Джерело: результати опитування Київського міжнародного інституту соціології, проведеного у квітні. Детал...