Тепла не чекайте! В Україну мчить холодне повітря з Арктики

Сьогодні та у неділю, 4 вересня, в Україні очікується холодна погода, місцями пройдуть дощі. Загалом найближчим часом на погоду в Україні впливатиме холодна повітряна маса арктичного походження. Такий прогноз на вихідні оприлюднив счиноптик Ігор Кібальчич, , передають Патріоти України.

Він пояснив, що на територію нашої країни надходитиме холодне повітря зі Скандинавії та Півночі Європи. Холодна повітряна маса арктичного походження визначатиме погоду в більшості областей також у наступні дні.

"На додаток до цього, розвиток фронтальної хвилі над Балканами та її зміщення у північно-східному напрямку призведе до ущільнення хмарності та випадання опадів у суботу та неділю у більшості регіонів України, що лише додасть дискомфорту та створить відчуття глибокої осені", - поередив він. За даними синоптика, середньодобова температура повітря очікується нижче за норму на 4-6 градусів.

Так, за його прогнозом, 4 вересня у західних областях України буде без опадів. Температура повітря вночі +4…+9, подекуди в пониженнях рельєфу до +2; вдень +18...+23. На півночі України без опадів, лише на півдні Сумської області вночі пройде невеликий дощ. Температура повітря вночі +3...+8, вдень +17...+22.

У центральній частині вночі місцями пройде дощ, вдень буде сухо. Температура повітря вночі +8…+13, вдень +17…+22. На півдні України вночі місцями пройде дощ, вдень без опадів. Температура повітря вночі +11...+16, вдень +18...+23. У східних областях вночі та в першій половині дня очікується дощ, місцями сильний. Вдень без опадів. Температура повітря вночі +6…+11, вдень +16…+21.

"Ми втратили чудову та яскраву людину": Під час виконання бойового завдання загинув пілот-винищувач (фото)

субота, 18 травень 2024, 17:01

«Ми втратили не просто льотчика, а й надійного бойового побратима, друга та просто чудову і яскраву людину. Денис Олександрович – пілот винищувальної авіації Повітряних Сил ЗС України, справжній професіонал своєї справи, від початку повномасштабного вт...

Загинула півторарічна дівчинка: У Києві сталася моторошна ДТП (фото)

субота, 18 травень 2024, 15:55

У Дніпровському районі Києва сталася потрійна ДТП. Внаслідок аварії загинула півторарічна дитина. Про це повідомили у пресслужбі Нацполіції Києва, передають Патріоти України. Як встановили правоохоронці, 39-річний водій BMW, рухаючись по Броварському п...