Терміново вилучають з продажу: В Україну завезли напій, який може викликати рак і анафілактичний шок

В Україні виявили сироп, якій шкідливий для здоров'я. У його складі виявили занадто високий вміст барвника E124. Він експортувався з Франції в Україну. Про це повідомили на сайті Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області, передають Патріоти України.

Загалом у складі сиропу для кави виявили занадто високий вміст барвника E 124 (Понсо 4 R). Він у такій дозі просто небезпечний для здоров'я.

Повідомлення надійшло від системи швидкого реагування по харчових продуктах та кормах (RASFF). Виявилось, що концентрований напій експортувався з Франції до України. Виробником значиться GEORGES MONIN, France. Одержувач: ТзОВ "ПРОБАР", провулок Індустріальний, 23, м. Київ.

Українців закликають, у разі виявлення напою в обігу, обовязково звернутися до Держпродспоживслужби

Харчова добавка E 124 (Понсо 4R) – барвник синтетичного походження, який має яскраво-червоний колір. За хімічним складом барвник E 124 - натрієва сіль: гранулят або порошок червоного кольору добре розчинний у воді. Хімічна формула барвника E 124: C20H11N2Na3O10S3.

Дана добавка термостабільна, стійка до впливу світла, відновників і окислювачів. Продукти, які містять Е 124 можна піддавати будь-яким технологічним операціям (стерилізація, пастеризація, охолодження, заморожування та ін).

Добавка E 124 широко використовується (самостійно, або у сполуках з іншими барвниками) при фарбуванні продуктів у кондитерської промисловості, у виробництві напоїв, морозива, пудингів, десертів, фруктових консервів; застосовується при виготовленні рибо- та м'ясопродуктів, молочних десертів, тортів і сирних виробів. У США, Фінляндії, Норвегії й деяких інших країн, барвник E 124 входить до списку заборонених речовин, як канцероген, що може спровокувати розвиток онкологічних захворювань. Крім того, добавка E 124 є сильним алергеном, і може викликати анафілактичний шок, або приступ ядухи в астматиків і людей з неприйняттям аспірину. Харчова добавка E 124 входить у список барвників, що приводять до підвищення гіперактивності дітей.

Потрібний перекладач

четвер, 25 квітень 2024, 14:21

Пояснити б їм це… Бо парламентськими методами доходить надто повільно

"Я цих п***рів не підтримую": Даріо Срна пояснив, чому поставив лайк під ганебним постом легенди футболу, який виступив на росТБ

четвер, 25 квітень 2024, 13:17

Спортивний директор Шахтаря Даріо Срна розповів, чому поставив лайк під фото колишнього бразильського футболіста Кафу, де він виступав на одному з російських телеканалів. Хорватський функціонер заявив, що вподобав публікацію Кафу, оскільки не одразу зр...