Терор триває: Окупанти у Маріуполі відбирають у людей гроші та виманюють персональні дані

У Маріуполі російські окупанти через шахрайські фінансові операції забирають у людей гроші та виманюють їхні персональні дані. Це роблять, зокрема, за допомогою фейкових банкоматів, які встановили у різних частинах міста, передають Патріоти України.

Про це у своєму Telegram-каналі повідомила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова. Вона зазначила, що людям пропонують міняти безготівкові гроші на готівку за курсом, що становить 2 до 1.

"У приміщенні Центрального відділення поліції росіяни під виглядом "пенсійного фонду та соціальних служб" розпочали активний збір даних громадян. Під час реєстрації окупанти виманюють дані не тільки про особистість та її майно, а й родичів", – пише Денісова.

За словами омбудсмена, існує загроза, що ця інформація використовуватиметься для пошуку людей, шантажу, вербування та вимагання грошей з близьких, які виїхали або проживають за межами Маріуполя.

Мобілізація в Україні триває: Стало відомо, які дані потраплять до оновленого реєстру призовників

субота, 20 квітень 2024, 7:26

Напередодні відбулось засідання Комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, на якому було розглянуто три законопроєкти. Серед них - про реєстр військовозобов’язаних. Про це повідомила членкиня комітету Ірина Фріз (фракція "Європейська солідарніс...

В Україні хочуть вивести з обігу паспорти-"книжечки" зразка 1994 року: Чого чекати

субота, 20 квітень 2024, 6:50

Стали відомі нові подробиці можливих змін, які стосуються паспортів українців. Про них у коментарі для ТСН.ua розповів уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь, передають Патріоти України. "Я оприлюднив річний публічний звіт, як це передб...