Терор триває: Росіяни вивозять українських дітей у спартанські табори, де "вчать" любити Росію

Росіян на тимчасово окупованих територіях України погрожують примусово відправляти дітей до таборів "військово-патріотичного виховання" у Криму. Про це у Telegram-каналі написала заступниця міністра оборони України Ганна Маляр, передають Патріоти України.

На тимчасово окупованих територіях України окупанти посилюють примусове насадження російської агресивної ідеології", - написала вона.

Маляр зауважила, що особлива увага в цьому приділяється молоді. Зокрема, розпочато потужну пропагандистську кампанію щодо добровільного відправлення школярів з тимчасово окупованих українських територій до спеціально обладнаних таборів у тимчасово окупованому Криму.

"У зазначених таборах передбачається проживання дітей в спартанських умовах та проведення з ними інтенсивних заходів так званого "військово-патріотичного виховання" під керівництвом військовослужбовців збройних сил Російської Федерації", - написала представниця міністерства.

Крім того, додала вона, російські окупаційні адміністрації погрожують батькам, які відмовляються відправляти своїх дітей до таких таборів, тим, що скоро всіх школярів примусово відправлятимуть у ці табори.

Ситуація на Херсонщині

19 квітня перший заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський наголосив, що на тимчасово окупованій території Херсонщини ситуація для українців дуже складна: окупанти продовжують тиснути, в першу чергу на дітей. Вони намагаються створити "Юнармію", одягаючи дітей у військову форму і промиваючи їм мозок.

Відсутність екіпажу дало змогу оптимізувати геометрію Manta Ray: У США завершили тестування підводного безпілотника для довготривалих місій (відео)

п’ятниця, 3 травень 2024, 3:25

Прототип безпілотного підводного апарату Manta Ray завершив випробування у воді біля узбережжя Південної Каліфорнії в лютому і березні 2024 року. Про це повідомляється на сайті DARPA. . Випробування продемонстрували гідродинамічні характеристики в мор...

У Москві палає і валиться завод, під руїнами можуть бути люди (відео)

п’ятниця, 3 травень 2024, 1:45

У Москві масштабна пожежа охопила завод із виробництва штучного каменю. . Горять три поверхи. Площа займання становить 2500 м², повністю обвалився дах будівлі, повідомляють росЗМІ. Надзвичайній ситуації надано другий ранг складності. . Для гасіння по...