Терористи порушили всі норми міжнародного права: ЗСУ показали точку снайперів "ДНР", з якої розстріляли воїнів у Шумах

У мережі оприлюднили кадри аерозйомки з водонасосною станцією, з якої російські терористи розстріляли чотирьох та поранили ще двох українських воїнів під Шумами на Донеччині, передають Патріоти України. Ролик оприлюднила пресслужба 10 гірсько-штурмової бригади ЗСУ у Facebook. Захисники уточнили, що його авторами є анонімні патріоти.

Військові підкреслили, що відкриття снайперського вогню із захопленої окупантами водонасосної станції є грубим порушенням міжнародного гуманітарного права та чинних домовленостей про режим тиші.

За їхніми словами, облаштування позицій та використання об'єкта критичної інфраструктури як військового видно навіть просто на Google Maps зі звичайного смартфона. Згадана насосна станція забезпечує питною водою такі міста, як Майорськ, Горлівку, Донецьк та Маріуполь. Відтак використання її як військового об'єкта категорично заборонено міжнародним гуманітарним правом. Однак, попри це, на кадрах аерозйомки чітко видно ворожі окопи.

"Навіть у війни є правила. Розстрілювати поранених з об’єкта критичної інфраструктури, вбивати тих, хто спішить пораненим на допомогу, – це, без сумніву, поза правилами. Чудово знаючи, що по станції ніхто не буде застосовувати артилерію, ніхто не буде її руйнувати, вони почуваються безкарними. Але відповідати рано чи пізно за скоєне доведеться", – переконані воїни ЗСУ.

"Може, саме з остраху відповісти за воєнні злочини, Росія у листопаді 2019 року і відізвала свій підпис під Додатковим протоколом до Женевських конвенцій від 12 серпня 1949 року, що стосуються жертв міжнародних збройних конфліктів? Бійтеся. Бійтеся та очікуйте. Розплата неминуча", – попередили вони окупантів.

"Дістав з-під завалів трьох людей": У Дніпрі 14-літній підліток допомагав рятувати постраждалих після атаки РФ (фото)

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:52

Місцеві журналісти також поспілкувались з юним рятувальником. Тимофій мешкає неподалік п'ятиповерхівки, в яку влучив ворожий снаряд. Він відразу прибіг на місце трагедії та почав допомагати рятувальникам. Юнак допомагав виводити постраждалих людей з ме...

Вигадали нову схему: Шахраї під виглядом співробітників ДБР виманювали у людей гроші

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:00

Аферисти пропонували широкий спектр послуг для потенційних "клієнтів" - від закриття кримінальних проваджень до переслідування конкурентів, заявників. Викрито групу шахраїв, які під виглядом співробітників Державного бюро розслідувань видурювали у люде...