Просто "пострілюють"? Терористи влаштували підлу атаку на Донбасі, у України великі втрати

У п'ятницю, 8 березня, в зоні проведення Операції Об'єднаних сил на Донбасі загинув один український захисник, ще шестеро військовослужбовців отримали поранення. Про це повідомив прес-центр штабу ООС, уточнивши, що збройні формування Російської Федерації протягом доби шість разів порушили режим припинення вогню, передають Патріоти України.

Противник обстріляв наші позиції з заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 82 мм, а також з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

П'ять ворожих обстрілів було зафіксовано в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід", а саме:

  • двічі неподалік Опитного – з 82-мм мінометів – 15 хв, 15 пострілів із станкових протитанкових гранатометів, а також ворог зробив 2 постріли з протитанкового ракетного комплексу;
  • два рази поблизу Авдіївки – з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї;
  • поруч з Верхньоторецьком – з гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" терористи один раз стріляли з гранатометів поблизу населеного пункту Хутір Вільний.

Окупанти з протитанкового гранатомета обстріляли вантажний автомобіль одного з підрозділів Об'єднаних сил, який рухався до українських позицій. В результаті попадання протитанкової керованої ракети один військовослужбовець Об'єднаних сил загинув, ще двоє отримали поранення і один – бойове ураження.

Крім того, під час ворожих обстрілів ще три українських захисника отримали поранення. "Підрозділи Об'єднаних сил прицільними вогнем дали адекватну відповідь противнику. Втрати ворога уточнюються", – йдеться в повідомленні.

Обмеженням бути? Україна працює над внесенням Telegram в перелік цифрових платформ, які підлягають регуляції

вівторок, 30 квітень 2024, 14:44

Голова Національної ради з питань телебачення та радіомовлення Ольга Герасим'юк вкотре порушила питання необхідності регулювання роботи Telegram в Україні. На її думку, офіційні державні організації мають бути поза Telegram, передають Патріоти Україн...

Отримали бойові повістки, але в ТЦК не з'явилися: Стало відомо, як суд покарав ухилянтів з Харкова

вівторок, 30 квітень 2024, 14:28

У Харкові суд засудив двох чоловіків до ув'язнення за ухилення від мобілізації. У ході судового розгляду з'ясувалося, що вони отримали бойові повістки, але не з'явилися до територіального центру комплектування, передають Патріоти України. Тому найближ...