Tesla в космосі вперше наблизилася до Марса, вона полетіла від Землі на 59 млн км

Червона Tesla Ілона Маска, запущена в космос в 2018 році, вперше наблизилася до Марса. Про це компанія SpaceX повідомила в Twitter, показавши фото родстера, яким керує манекен на прізвисько "Зоряний чоловік" (Starman), передають Патріоти України.

"Зоряний чоловік, якого востаннє бачили, коли він полишав Землю, сьогодні вперше наблизився до Марса. Він знаходиться в межах 0,05 астрономічних одиниць, або менше 8 мільйонів кілометрів від Червоної Планети", - йдеться в заяві SpaceX.

На такій великій відстані Марс виглядав би для космічного мандрівника як 1/10 діаметра Місяця. "На цей раз він дійсно був помірно близько, хоча все ще знаходиться далеко за межами гравітаційної сфери впливу Сонця і Марса", - написав у Twitter астрофізик Джонатан Доуелл.

Згідно з даними сайту whereisroadster.com, Tesla вже зробила близько 1,7507 обертів навколо нашої зірки. Запущена в якості макета корисного вантажу, прикріпленого до другого ступеня ракети SpaceX Falcon, вона подолала майже 2 млрд кілометрів і зараз знаходиться на відстані більше 59 млн км від Землі.

Розрахунки показують, що протягом наступного мільйона років Tesla Ілона Маска має 6% вірогідність повернутися на Землю, а її шанси опинитися на Венері складають 2,5%.

Не зважаючи на астрономічний штраф: Голлівудська актриса родом з України відмовилася грати росіянку в серіалі Netflix. Студія не зглянулась на мотивацію дівчини (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 2:35

Голлівудська акторка родом з України Іванна Сахно розірвала контракт зі стримінговою платформою Netflix, бо не захотіла в новій кінороботі грати росіянку. В інтерв'ю для ТСН вона розповіла, що тепер їй потрібно виплатити компенсацію. За її словами, їй ...

Росіяни загадили море смертоносним непотребом: На одеському пляжі вибухнула протикорабельна міна

п’ятниця, 29 березень 2024, 1:45

В Одесі пролунав потужний вибух. На один з пляжів винесло протикорабельну міну. Міну викинуло на берез через штормову погоду, де вона і вибухнула, повідомило Оперативне командування "Південь" в Telegram. Через обмеження доступу людей до пляжної зони в ...