Тест на зраду: Захист виданих на обмін екс-беркутівців просить Зеленського дати "адекватну правову оцінку" подіям Революції гідності

Адвокати екс-беркутівців називають дискримінацією той факт, що активістів Євромайдану "звільнили від відповідальності", а натомість правоохоронцям влаштували "інквізицію".

Адвокати колишніх беркутівців, обвинувачених у розстрілах на Інститутській у лютому 2014 року, яких 29 грудня видали в межах обміну, звернулися до президента Володимира Зеленського із закликом переглянути події Революції Гідності та дати їм "адекватну правову оцінку". Відповідне звернення адвокатів ексберкутівців — Стефана Решка, Олександра Горошинського та Ігоря Варфоломеєва — є у розпорядженні журналістів, інформують Патріоти України.

За їхніми словами, під час обміну на Зеленського та самих екс-беркутівців — Олега Янішевського, Павла Аброськіна, Сергія Зінченка, Олександра Маринченка та Сергія Тамтуру — "вилилися тонни інформаційного бруду і закиди у зраді".

"Цим звернення ми хочемо, щоб хоча б ви, шостий президент України, гарант Конституції нарешті почули нас, і ми хочемо донести свою позицію публічно. Для наших підзахисних це рішення (взяти участь в обміні — ред.) було не менш складним, ніж для вас. Ключовою обставиною, що зумовила його прийняття, було не намагання уникнути відповідальності, а неможливість добитися справедливої оцінки дій наших підзахисних з боку ГПУ та суду. Сам факт включення їх до списків на обмін підтверджує, що справа політична", — йдеться у зверненні.

Як зазначили адвокати, не всі громадяни України вважають події 2014 року Революцією Гідності, й буцім-то на непідконтрольній території "гостро сприймають несправедливість судового процесу" над тодішніми силовиками. Захисники екс-беркутівців називають дискримінацією той факт, що активістів Євромайдану "звільнили від відповідальності", а натомість правоохоронцям влаштували "інквізицію".

Джерело: Громадське.ua

У липні Україну накриють зливи та град: Синоптикиня дала довгостроковий прогноз і попередила про "сюрпризи"

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:47

Наприкінці квітня в Україні буде похолодання, можуть навіть вдарити заморозки вночі, а на початку червня пройдуть сильні дощі зі шквалами. Однак, за прогнозами погоди від наших фахівців, літо в Україні буде на 1-2 градуси теплішим за норму, і вже в дру...

От де дешевше жити! Держстат опублікував рейтинг українських регіонів

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:22

Індекси споживчих цін на різні товари, включно з продуктами харчування, за перші три місяці2024 року продемонстрували підвищення в усіх регіонах, за винятком Сумської області, порівняно з аналогічним періодом попереднього року. Найбільш значний приріст...