Тестів не вистачає, лікарів відправляють у відпустку: Кількість заражених медиків в Україні зростає (відео)

Найвищий ризик заразитися коронавірусом у медиків та працівників лікарень, оскільки вони перебувають на “передовій” боротьби з епідемією. Сьогодні, 2 квітня, про зараження медпрацівників повідомила влада Тернопільщини, влада Чернівецької області, а також Луцька, передають Патріоти України.

Тернопільська область

У Монастириському районі Тернопільщини коронавірус виявили у 32 медиків. Про це сьогодні повідомив у Facebook гголова Монастирської районної державної адміністрації Павло Дронь.

За його інформацією, вірус підтвердився у 10 лікарів і 22 медсестер. «Ми, власне, теж були в контакті з інфікованими лікарями, наприклад, але ми ще не здавали проби через брак пробірок і шпателів», – зазначив Дронь. Всього в Тернопільській області підтверджено 106 випадків COVID-19, з них 83 – у Монастириському районі.

Чернівецька область

Голова Чернівецької облдержадміністрації Сергій Осачук у своєму відеозверненні повідомив, що на Буковині коронавірус виявили у 10 медичних працівників. При цьому четверо з них заразилися на робочому місці. За даними МОЗ, у Чернівецькій області – 143 інфікованих, восьмеро пацієнтів одужали.

Луцьк

У Луцьку, станом на 2 квітня, коронавірус підтверджений у сімох медиків. Про це повідомив виконуючий обов’язки мера міста Григорій Пустовіт в ефірі телеканалу «Україна-24».

«Ми повинні розуміти, що медики у нас на передовому рубежі, на передовій лінії цього фронту боротьби з коронавірусом, тому ми, звичайно, повинні докладати зусиль, щоб вони були забезпечені всім необхідним: і масками, і комбінезонами, і захисними окулярами, і дезінфекційними розчинами», – повідомив Пустовіт.

Він додав, що ні у одного з інфікованих медпрацівників немає симптомів COVID-19. Вірус був виявлений завдяки загальному тестуванню персоналу. Всього на Волині – 10 випадків зараження.

Вінниця

Народна обраниця від партії «Голос» Олександра Устінова стверджує, що в Подільському обласному онкодиспансері Вінниці коронавірусом заразилися четверо лікарів, зокрема головний лікар. Про це вона пише у колонці для «Української правди». За словами Устинової, замість тестування медиків протизаконно змушують писати заяви на відпустку «за власним бажанням», відправляючи їх додому.

Не готові воювати: Соціологи з'ясували, в якому регіоні України найбільш поширене прагнення уникнути мобілізації

четвер, 25 квітень 2024, 18:30

Прагнення уникнути мобілізації найбільш поширене на сході. Загалом в Україні готовність до мобілізації перебуває на посередньому рівні. Такі даніоприлюднив фонд "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва, передають Патріоти України. "Визначаючи реа...

Генконсульство України в одному з міст Польщі поновило видавання паспортів

четвер, 25 квітень 2024, 18:26

Генеральне консульство України в польському Любліні поновило видавання паспортів для виїзду за кордон громадянам, які подали заяви до 23 квітня. Українці зможуть отримати документи після їхнього доставлення до установи. Про це в коментарі "Укрінформу" ...