Теж живі істоти: На Сумщині під час пожежі врятували 40 тис. курей (відео)

За попередніми висновками, причина загоряння - коротке замикання електромережі.

У Конотопському районі Сумської області загасили пожежу на птахофабриці і врятували близько 40 тисяч курей. Про це повідомляє ДСНС у п'ятницю, 11 грудня, передають Патріоти України.

Пожежа виникла на птахофабриці в смт. Дубов'язівка Конотопського району напередодні о 08:28. "На місці виклику було встановлено, що пожежа сталася в будівлі птахофабрики, загальна площа якої становить близько 1200 кв. м. Горіння відбувалося в приміщенні яйцезбірника. Вогонь охопив тару для яєць і перекинувся на облицювання стін. Утворилося сильне задимлення", - йдеться в повідомленні.
Тоді пожежним довелося працювати в захисних апаратах. Гасіння загоряння вимагало значної кількості води, тому автоцистерни довелося направляти для дозаправки від пожежного гідранта, який перебував на відстані 1,5 км від центру горіння.
"О 9:07 вдалося локалізувати займання на площі близько 49 кв. м, запобігши поширенню вогню на всю будівлю птахофабрики, де було близько 40 тисяч курей. О 10:27 пожежа була ліквідована", - зазначили рятувальники, додавши, що за попередніми висновками, причина загоряння - коротке замикання електромережі.

В Україні отримати штраф можна навіть після добровільного відвідування ТЦК - адвокат пояснив причини

п’ятниця, 17 травень 2024, 14:24

Навіть при добровільній явці до територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК) громадяни можуть бути оштрафовані за порушення правил військового обліку. Адвокат Роман Сімутін пояснив, у яких випадках це можливо. Так, постанова Кабі...

На Закарпатті прикордонник застрелив жителя Дніпра, який намагався незаконно перетнути кордон

п’ятниця, 17 травень 2024, 13:54

Військовослужбовець прикордонного загону застрелив 39-річного жителя Дніпра під час його спроби перетнути українсько-румунський кордон на Закарпатті. Прикордонника вже затримали працівники Державного бюро розслідувань (ДБР), повідомляють Патріоти Украї...