Тікають як можуть: Стало відомо, в якій з областей ухилянти найчастіше незаконно перетинають кордон

Найбільша кількість скерованих до суду обвинувальних актів щодо учасників угруповань, які організовували незаконний перетин кордону, від початку 2024 року зафіксована в Одеській області. Про це заявив генеральний прокурор України Андрій Костін у коментарі Liga.net, передають Патріоти України.

За словами генпрокурора, ситуація із втечею народного депутата Артема Дмитрука підсвітила наявну гостру проблему – Державній прикордонній службі не вистачає ресурсів, щоб повністю закрити кордон.

«Велика кількість прикордонників постійно воює в Силах оборони. Їм треба допомогти і з технічним оснащенням кордону, який є між контрольно-пропускними пунктами, і з фізичним захистом кордону. На це потрібні гроші та час. Я вважаю, що їм треба це виділити й почати це з найбільш ризикованих ділянок», – сказав Костін.

Як каже Костін, одним з «ризикованих» регіонів є Одеська область. Там у першому півріччі 2024 року до суду скерували шість обвинувальних актів щодо злочинних угруповань, які організовували незаконний перетин кордону. Це – найбільший показник в Україні.

"Трагічна, жахлива звістка": Екскапітанка збірної України з гандболу померла у віці 34 років

субота, 31 серпень 2024, 0:30

Екскапітанка України з гандболу Ірина Глібко пішла з життя у віці 34 років після боротьби з онкологічнм захворюванням. Про це йдеться у заяві Федерації гандболу України, передають Патріоти України. Ірина пропустила жіночий ЧС-2023 та відбір до Євро-202...

Національна еліта зазнала непоправної втрати... На фронті загинув громадський активіст, археолог та історик Юрій Ревера

п’ятниця, 30 серпень 2024, 22:55

Щирий патріот воював з перших днів війни та ніс службу у найгарячіших місцях фронту. На Донеччині загинув історик та археолог 51-річний Юрій "Граф" Ревера. З перших днів повномасштабного вторгнення він захищав Україну у найгарячіших місцях фронту, пере...