Тікають, щоб не стати гарматним м'ясом: "Мер" окупованої Макіївки звернувся до мешканок міста з проханням не відпускати своїх чоловіків до Росії

Керівник окупаційної адміністрації Макіївки (Донецька область) - так званий "мер" Сергій Голощапов - звернувся до мешканок міста з проханням не відпускати своїх чоловіків на заробітки до Росії, передають Патріоти України.

За його словами, в окупованому місті достатньо робочих місць з високою зарплатою, тому жителі Макіївки повинні там працювати.

"І тому у мене прохання до кожної жінки: не відпускайте своїх чоловіків. Адже те, що чоловік поруч, – завжди радість у вашому домі. Він працюватиме на підприємствах міста Макіївки, отримуватиме ту ж саму заробітну плату. Адже порахуйте: в тому ж Краснодарі, в Ростові ті ж 60 000 рублів, мінус проживання, мінус харчування, мінус проїзд... Але що найголовніше – [на заробітках] ваш чоловік знаходиться за тридев'ять земель від вас, а так він поруч", – говорить він.

Іншими плюсами життя в Макіївці він назвав сімейні свята, роботу на городі й виховання дітей. Великий відтік кадрів на шахтах ОРДО констатували в "Донецькій профспілці працівників вуглепрому. За словами його голови, "депутата народної ради ДНР" Геннадія Ковальчука, дуже багато донеччан працюють в РФ – "і на Півночі, і в Москві на метробуді".

Також російський промисловий холдинг "Колмар" заявив, що перевіз 2 тисячі шахтарів з Донбасу до Якутії. У компанії вирішили поступово позбутися від вахтового методу і стали перевозити в Якутію шахтарів з ОРДЛО разом з сім'ями.

Підвищення пенсій з 1 квітня зачепить не всіх українців: Все, що треба знати

четвер, 28 березень 2024, 14:37

З 1 квітня в Україні заплановане збільшення мінімальної зарплати, що вплине на деякі соціальні виплати, передають Патріоти України. Як пише biz.nv.ua, зокрема, після цього мають підвищитися пенсії громадян віком 65+ з повним страховим стажем (35 років...

"Сталося через укус кліща": Спливли подробиці смерті ексфутболіста збірної України Шершуна

четвер, 28 березень 2024, 14:24

Відомий український футболіст Богдан Шершунпомер 7 січня у Бельгії від раку мозку, до якого призвів укус кліща. При цьому лікарі надто пізно зуміли діагностувати тяжку хворобу, яка спричинила смерть ексгравця національної збірної у віці 42 років, пере...