Тікають в інші установи: З "коронавірусної" лікарні Полтави масово звільняється медперсонал

Заяви на звільнення за власним бажанням написали 14 медичних сестер.

П'ята міська клінічна лікарня № 5 в Полтаві, перепрофільована на період пандемії коронавіруса в інфекційний центр, відчуває значні труднощі з медичним персоналом, повідомляють Патріоти України.

- Впродовж березня заяви на звільнення за власним бажанням написали 14 медичних сестер, - повідомили у відділі кадрів лікувального закладу. - Три з них, пенсійного віку, пояснили це боязню заразитися COVID-19, інші, з числа молодшого покоління, перейшли в інші лікарні або - в категорію безробітних. Ми подали заяву в міський центр зайнятості про набір відсутніх кадрів, проте поки ніхто не відгукнувся.
Хоча, за неофіційною інформацією, справжня причина масового звільнення медичних працівників середньої ланки - саме побоювання за власне здоров'я, оскільки вони не мають надійних засобів індивідуального захисту.
Те, що така проблема існує, підтвердила директор департаменту охорони здоров'я Полтавського міськвиконкому Вікторія Лоза після скарг медиків на те, що деяким з них видають одну маску на тиждень, хоча необхідно чотири на день, а рукавички вони купують за власний рахунок або отримують від пацієнтів. Департамент вжив заходів для виправлення ситуації.
Тим часом директор комунального підприємства «5-а міська клінічна лікарня» В'ячеслав Томенко заявив місцевому інтернет-виданню «Полтавщина», що установа, завдяки допомозі представників бізнесу та волонтерів, має і спеціальні захисні костюми, і засоби індивідуального захисту. А обіцяна 300-процентна добавка до зарплати почне нараховуватися за умови госпіталізації першого пацієнта з підтвердженим коронавірусом.
На даний момент підтвердження діагнозу в п'ятій міській лікарні очікує 58-річна жінка. Всього на ранок 9 квітня на Полтавщині були зареєстровані 10 підозр на COVID-19.
Джерело: Факты

Удар по шпигунській мережі китайців: Байден підписав закон про заборону в США TikTok. Коли та за яких умов почне діяти

четвер, 25 квітень 2024, 7:15

Президент США Джо Байден у середу, 24 квітня, підписав законопроект, який може призвести до загальнонаціональної заборони TikTok, повідомляє CNN. Це положення було включено до законопроєкту про надання іноземної допомоги Україні, Ізраїлю й Тайваню. Вод...

Ситуація стає критичною: Україні загрожує гостра нестача робочих рук, незабаром країна потребуватиме мільйонів робітників

четвер, 25 квітень 2024, 6:39

Вже найближчим часом Україна може зіткнутися з гострою нестачею робочої сили. За оцінками фахівців, для того, щоб до 2030 року підтримати щорічне зростання ВВП на рівні 5-7%, країні не вистачатиме до 4,5 млн робочих рук. Про це повідомив виконавчий дир...