Тіла в майже ідеальному стані: У Помпеях знайшли останки раба та його хазяїна (фото 16+)

Помпеї, де жило понад 20 тисяч осіб, були знищені під час виверження Везувію в 79 році нашої ери.

Археологи знайшли тіла двох жертв виверження Везувію, яке знищило Помпеї близько двох тисяч років тому. Імовірно, знайдені останки в майже ідеальному стані належать пану і його рабу. Про це повідомляє The Guardian, передають Патріоти України.

Вважається, що двоє чоловіків уникли загибелі на початковій фазі виверження, але в підсумку, на наступний день, їх знесло пірокластичним потоком. Вони загинули від теплового удару, про що свідчать положення їхніх рук та ніг.

Загиблих знайшли на околиці Помпеїв. Там же у 2017 році археологи виявили стайню з останками трьох запряжених коней. За даними експертів, рабом був молодий чоловік віком від 18 до 25 років, у нього від важкої фізичної праці були здавлені хребці. Вік його пана - 30-40 років. Обидва були одягнені в туніки.

"Я однозначно повернуся": Мілевський розповів, які функції хоче виконувати в київському "Динамо"

середа, 24 квітень 2024, 23:16

Колишній нападник київського Динамо та збірної України Артем Мілевський хоче працевлаштуватися у столичному клубі, інформують Патріоти України. У коментарі SportArena ексфутболіст заявив, що хотів би шукати для Динамо нападників, які схожі на нього. «Я...

Титулований український плавець розповів, чому у ТЦК відмовились брати його в армію

середа, 24 квітень 2024, 21:41

Відомий український плавець, який нині працює в Європі, Олег Лісогор пригадав, як на початку повномасштабного вторгнення вирішив піти в армію, передають Патріоти України. «Перші пару тижнів в мене були свої клопоти у Броварах. Потім пішов до ТЦК. Я ж і...