"Тілі-тілі-тісто": Українцям дозволили подавати заяву на шлюб через "Дію"

Подати документи про намір одружитися відтепер можна через портал "Дія". Відповідне рішення Кабінет Міністрів ухвалив 1 вересня, зазначають Патріоти України.

Подавати документи через портал "Дія" дозволили, щоб полегшити взаємодію громадян із державою та пришвидшити бюрократичні процедури при реєстрації актів цивільного стану, йдеться у пояснювальній записці.

Поки не відомо, чи буде наявна така послуга в мобільному додатку "Дія".Утім, це не означає реєстрацію шлюбу онлайн – лише подачу документів або сплату адміністративного збору.

Раніше подати заяву онлайн можна було через сайт Міністерства юстиції.

Ресурс дозволяв обрати час, місце церемонії та відділ РАЦСу, де наречені бажають зареєструвати шлюб. Чи буде збережено такі ж функції в порталі "Дія" – наразі не відомо.

Наприклад, у березні цього року, американець та аргентинка одружились на онлайн-церемонії, що стало першим випадком в історії офіційної реєстрації шлюбу. Весільна церемонія, що тривала 19 годин, пройшла в Zoom, а шлюб зареєстрували в штаті Юта, США.


Очільник Міністерства культури розповів як збираються покарати Повалій, Лорак та інших зрадників України з артистичного цеху

п’ятниця, 29 березень 2024, 5:58

Вже напрацьовано перелік людей, які можуть підпасти під дію закону, в разі його прийняття, щодо позбавлення високих звань і нагород за підтримку ворога - Росії. Про це сказав т.в.о. міністра культури та інформполітики Ростислав Карандєєв в ефірі телема...

Не зважаючи на астрономічний штраф: Голлівудська актриса родом з України відмовилася грати росіянку в серіалі Netflix. Студія не зглянулась на мотивацію дівчини (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 2:35

Голлівудська акторка родом з України Іванна Сахно розірвала контракт зі стримінговою платформою Netflix, бо не захотіла в новій кінороботі грати росіянку. В інтерв'ю для ТСН вона розповіла, що тепер їй потрібно виплатити компенсацію. За її словами, їй ...