"Тільки за готівку та без чека": Як у Харкові в аптеці торгують пігулками для пацієнтів з коронавірусом

Коли в місті закінчуються життєво важливі ліки, керівні співробітники аптек викуповують останні флакони, а потім продають за готівку зі своєю націнкою.

В одній з аптек міста Харкова препарат, який прописують для важких хворих з коронавірусною інфекцією, намагалися продати за ціною майже в два рази більше звичайної, при цьому вимагали розрахуватися готівкою. Про це повідомив на своїй Facebook-сторінці харків'янин Юрій Федоров, інформують Патріоти України.

За його словами, після дзвінка з реанімації йому терміново довелося шукати в аптеках міста препарат Солу-медрол, який витягує з критичного стану важких хворих. Його ціна в дозуванні 1000 мг становить близько 900 грн, дозування 500 зазвичай коштує 470 грн.

Скориставшись онлайн-сервісом пошуку ліків, він знайшов цей препарат тільки в одній аптеці за ціною 800 грн. Забронювавши потрібні ліки і отримавши підтвердження із аптеки, поїхав забирати замовлення.

"Сцена: аптека, черга, всі розплачуються картою, все як завжди. Але тут черга доходить до нас, і нам повідомляють, що цей товар тільки за готівку. І тільки без чека. В аптеці. Майже в два рази дорожче. Життєво важливий препарат. Без чека, Карл!" - обурюється в своєму пості покупець.

Коли він попросив документи на ліки, завідувачка аптеки сказала, що тепер взагалі його не продасть. Після цього в аптеку викликали поліцію, покупець повідомив про шахрайство і спекуляцію.

За його словами, коли в місті закінчуються життєво важливі ліки, керівні співробітники аптек викуповують останні флакони, а потім продають за готівку зі своєю націнкою. "На жаль, я впевнений, що в нашій "правовій" державі моя сьогоднішня заява в поліцію нікчемна, а керівництво мережі аптек Галатея-Фарм прикриває своїх людей, розповідаючи про інтернет-збій і повністю ігноруючи наявність відео у мене і на боді-камері поліцейських, які приїхали за викликом. А на відео-то всі докази... ", - підсумував автор поста.

Шахраї використали соліста гурту ТІК Віктора Бронюка для того щоб ошукати українців

четвер, 2 травень 2024, 2:35

Соліст гурту ТІК Віктор Бронюк заявив, що став жертвою шахраїв. Про це він написав на своїй сторінці в Instagram. . За його словами, невідомі отримали доступ до його особистого Telegram-акаунту. Вони скористалися великою кількістю його прихильників і...

Мовний омбудсмен Кремінь розповів, у скількох школах України досі вивчають російську як окремий предмет

середа, 1 травень 2024, 23:32

Мовний омбудсмен Тарас Кремінь опублікував звіт за 2023 рік щодо дотримання мовного закону у різних сферах діяльності. Згідно з ним, в Україні залишилося три школи, в яких російську мову викладають як окремий предмет. Водночас 20% дошкільнят не розумію...