Тюрмою не відбудеться: У відповідь на підпал у Києві медевакуатора своєї бригади комбат 3-ї ОШБр пообіцяв паліям-запроданцям кару на місці злочину за законами воєнного часу (відео)

Ціна ризику любителям підзаробити легких грошенят у росіян може стати занадто високою. Адже спійманому на місці злочину агенту не важко інкремінувати опір при затриманні з загрозою для життя військових

Згорілий кейсевак 3-ї штурмової бригади

У Києві підпалили кейсевак 3-ї окремої штурмової бригади. Авто доправили до столиці на ремонт. У Третій штурмовій закликали карати тих, хто це робить, просто на місці. Такий вид покарання запропонував командир протитанкового батальйону 3 ОШБр Олег Романов, зазначають Патріоти України.

"Спалена автівка — кейсевак Третьої штурмової бригади. Я, як командир, узгодивши це з керівництвом, спираючись на військовий час і бойовий імунітет, даю усне розпорядження своїм бійцям, що у випадку виявлення цих тварин вища міра покарання застосовувалася б на місці. Такі речі мають бути показовими", — сказав Олег Романов.

Зазначимо, що відповідно до Кримінального кодексу України особу може бути притягнуто до кримінальної відповідальності за незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами (стаття 263). Це карається позбавленням волі на строк від трьох до семи років. Також умисне вбивство карається позбавленням волі на строк від семи до п'ятнадцяти років, а за завдання тілесних ушкоджень (стаття 125 КК України) передбачене покарання від штрафу до п'яти–восьми років за ґратами.

Що кажуть у медслужбі Третьої штурмової

Керівниця медслужби 3-ї ОШБ Вікторія Ковач уточнила, що спалений в Києві автомобіль очікував ремонту. До місця, де він був припаркований, підійшли троє осіб, облили автівку легкозаймистою речовиною і підпалили.

"Тварини, які це зробили, скоріше за все, отримали винагороду за таку дію. Вони спалили медевак, який евакуював чималу кількість поранених і після ремонту мав продовжувати це робити. Ця машина була куплена за кошти, зібрані волонтерами. Тобто троє дегенератів своїм підпалом не просто знижують боєздатність війська, але опосередковано вбивають своїх співгромадян, яких не буде чим евакуювати. Також вони плюють на інших співгромадян, які вклади свої кошти для купівлі цього авто", — зазначила медикиня.

Вона зазначила, що проблему з паліями військових авто треба вирішувати жорстко.

У когось зламався прибутковий бізнес: У США ураган виніс на пляж кокаїн на мільйон доларів

середа, 7 серпень 2024, 10:00

В американському штаті Флорида ураган виніс на пляж десятки пакунків з кокаїном. Їх знайшов відпочивальник, якому пакети видалися підозрілими, повідомляє Bild, передають Патріоти України. Поліцейські, що прибули на виклик, виявили у пакунках кокаїн на ...

Тариф на газ в Україні злетять? Скільки доведеться платити за кожен куб та чи збільшать до "ринкової" ціни

середа, 7 серпень 2024, 9:52

В Україні тариф на газ для населення не зміниться щонайменше до кінця квітня 2025-го. За кожен кубометр доведеться платити 7,96 грн. І хоча в "Нафтогазі" й заявляють, що ринкова ціна значно вища, насправді в газовій галузі склалась унікальна для Україн...