Точність як під час ПЛР-тесту: Японці навчилися визначати COVID-19 за диханням пацієнта

Апарат, який визначає COVID-19 за диханням. Джерело: The Mainichi

Японські науковці повідомили, що створили систему, яка може визначати коронавірус (COVID-19) у повітрі, що видихається людиною. Як передає The Mainichi, університет Тохоку і компанії Shimadzu вже завершили створення прототипу тестової системи, який складається із трьох компонентів.

"Перший абсорбує повітря, що видихається протягом приблизно п'яти хвилин. Другий дезактивує всі коронавіруси, виявлені в видихах, і поглинає білки, що містяться у вірусах. Третій аналізує ці білки", зазначають Патріоти України.

За словами творців апарату, система здатна показати результат протягом приблизно однієї години. До того ж, її результати мають таку ж точність, що і ПЛР-тести. Ще система дозволяє діагностувати ризики погіршення стану людини.


Крім прогнозування тяжкості симптомів пацієнта та симптомів пневмонії, пристрій може тестувати на віруси, відмінні від коронавірусу. Дослідники прагнуть використовувати цю технологію для діагностики раку та інших захворювань.

Відзначається, що в Японії вже провели клінічне випробування за участю близько десятка інфікованих пацієнтів. Творці і надалі продовжують роботу над системою, щоб удосконалити її, зробивши більш компактною.

Змушена залишити сцену: Катерина Кухар вся в сльозах розповіла, що отримала серйозну травму

п’ятниця, 26 квітень 2024, 19:05

Українська артистка балету Катерина Кухар у сльозах розповіла, що дістала серйозну травму і не зможе закінчити тур, передає NV. Кухар звернулася до шанувальників у сторіс в Instagram і зізналася, що надірвала м’язи під час одного зі своїх виступів. ....

"Ми робимо все можливе": Українські футболісти отримають посилений захист на чемпіонаті Європи

п’ятниця, 26 квітень 2024, 18:57

Німецькі органи безпеки посилено охоронятимуть збірну України під час участі в чемпіонаті Європи з футболу, який пройде влітку в ФРН. Це підтвердила федеральна міністерка внутрішніх справ Німеччини Ненсі Фезер в інтерв'ю газеті Rheinische Post, пише DW...