Не уявляєш свого життя без кави або, навпаки, не розумієш, в чому різниця між
До речі, наші лайфхаки допоможуть тобі не тільки готувати найсмачнішу каву, а й берегти навколишнє середовище і навіть змінювати колір рослин!
Ніщо так не може зіпсувати ранкову каву, як погані зерна. І часто головною причиною цього є не недбалість виробника, а неуважність співробітників магазина. Прострочена кави, як і інші продукти, втрачає свій смак.
Тому будь уважніше і завжди дивись на термін придатності. Так ти убезпечиш себе і не будеш ризикувати зіпсованим ранком. До речі, перевіряти термін придатності потрібно і на тих упаковках кави, які вже є у тебе вдома.
Кава будинку, кава в офісі, а ще хочеться й забігти в затишне містечко та взяти стаканчик напою, що бадьорить, з собою. Якщо ти стежиш за трендами або вже давно турбуєшся про навколишнє середовище, то візьми за звичку носити з собою термокружку.
Ти, звичайно ж, знаєш, що пластик шкодить екології і розкладається сотні років. Але і паперові стаканчики не так безпечні, як здається. Спробуй налити воду в картонну воронку і відразу помітиш різницю. Знаєш чому? На нерший погяд безпечна паперова тара покрита спеціальною пластиковою плівкою. Це робить її подальшу переробку неможливою. Зараз у всіх кав'ярнях можна попросити баристу налити напій в твою чашку. Так ти поєднаєш улюблений ранковий ритуал і усвідомлене споживання.
Якщо ти купила багато кави, то для кращого зберігання розділи зерна на частини. Орієнтуйся на те, що в кожному герметичному пакеті повинна зберігатися порція кави на тиждень. Пакети, які ти припасла на майбутнє, бережи в морозилці.
Для того щоб "розкрити" каву під час приготування напою в турці, додай сіль. Це посилить аромат і смак напою.
Перероблені кавові зерна не обов'язково відразу викидати. Ти можеш зробити з них скраб для тіла, антицелюлітний засіб і навіть компост.
Якщо ти любиш проводити час в саду або вирощуєш квіти на підвіконні, спробуй додати гущу в добрива. Так грунт збагачується азотом, фосфором, калієм, магнієм і міддю. А ще кава може змінювати рівень pH землі і, завдяки цьому, впливати на колір деяких квітів.
У поході, відрядженні або довгій поїздці ти можеш пити улюблений напій абсолютно не заморочуючись. Для цього зроби "одноразовий пакетик" з фільтру та меленої кави. Тобі залишиться тільки залити пакетик водою.
Еспрессо, каву по-турецьки і по-віденськи і ще кілька видів кави краще запивати водою. Це не складно - потрібно просто чергувати глотки. Вона підсилює смак напою, очищаючи рецептори в роті. А ще вода зменшує вироблення соляної кислоти в організмі і рятує тебе від печії, якщо ти п'єш каву на голодний шлунок.
Якщо ти додаєш цукор в каву, то можеш заздалегідь змішати його з молоком. Так ти будеш лити в каву вже солодке молоко і економити час. Адже вранці кожна хвилина на рахунку.
Любителі кави з льодом знають, наскільки псує смак напою вода, що розтанула. Щоб не потрапляти в таку ситуацію, заморозь каву в формі для льоду і додавай в напій. Так, навіть коли лід розтане, він не зіпсує смак і не зробить каву водянистою.
Щоб знайти "свою" каву постійно пробуй щось нове (поки не досягнеш смакового дзену, звичайно ж). Якщо на смак тобі буде складно визначити, що саме ти випила - арабіку або робусту, який обсмаження були зерна і що за бленд тобі запропонували, то не соромся запитувати про це бариста. Саме так ти зможеш знайти
Але найголовніше правило, а не лайфхак, - пам'ятай свою денну норму і не перевищуй її без необхідності. Бережи себе, адже чим міцніше твоє здоров'я, тим міцніше може бути кава в твоїй чашці.
Ще одного викладача Київського національного університету театру, кіно і телебачення імені Івана Карпенка-Карого звинуватили у домаганні студентів, інформують Патріоти України. Йдеться про доцента ІІ кафедри акторського мистецтва та режисури драми КНУТ...
У Туреччині чоловіка відмовили від 232 спроби самогубства, запропонувавши йому шаурму. Про це 29 січня повідомило медіа Haber Mynet, передають Патріоти України. Уродженець Греції Хасан І, який вже 231 раз намагався покінчити життя самогубством, під різ...