ТОП-3 оригінальні закуски на Новий рік, які чудово підійдуть до вина

Під час новорічних та різдвяних свят хочеться нікуди не поспішати, підвести підсумки року, що минає, розслабитися і почитати улюблену книгу з кухлем ароматного глінтвейну. Але якщо до вас несподівано заявилися гості з пляшкою гарного вина, можна приготувати кілька оригінальних закусок, передають Патріоти України.

Чіабатта з вершковим сиром і в'яленими томатами

Інгредієнти: багет або чіабатта (10 скибочок), моцарелла (10 кружечків), вершковий сир (200 г), в'ялені томати (10-15 шт.), маслини (10 шт.), листя салату.

Багет або чіабатту порізати, підсмажити на вершковому маслі на сковороді.

Листя салату промити під проточною водою, видалити з них вологу за допомогою паперових рушників, порвати руками або порізати.

На багет намазати вершковий сир, потім викласти в'ялений томат, маслини і листя салату.

Подавати з червоним вином.

Лимонна моцарелла з кабачками-гриль

Інгредієнти: кабачки або цукіні (1-2 шт.), моцарелла (100 г), оливкова олія, лимонний сік, перець чилі (0,5 шт.), часник (1 зубчик), базилік, цедра лимона, сіль, цукор.

Для початку необхідно зробити маринад для моцарели: змішати 3 ст. л. оливкової олії з 1 ч. л. цукру, 1 ст. л. лимонного соку, цедрою лимона та сіллю.

Взяти невелику миску, покласти туди моцарелу, залити маринадом і відправити в холодильник на 30 хвилин.

Цукіні або кабачки, помити, порізати на кружечки, обсмажити на сковороді-гриль по 2-3 хвилини з кожного боку або запекти духовці.

Базилік дрібно нарізати.

Зробити для цукіні часниковий соус: натерти зубчик часнику, залити 1 ст. л. оливкової олії, посолити, додати 1 ч. л. лимонного соку, дрібно порізати очищений від насіння перець чилі.

Викласти на тарілку кілька шарів цукіні, змащуючи їх соусом і посипаючи базиліком, зверху покласти моцарелу.

Така закуска добре поєднується з рожевим вином.

Фото: pixabay.com

Тарталетки з креветками

Інгредієнти: тарталетки (15 шт.) або листкове тісто (200 г), креветки (15 шт.), помідори черрі (15 шт.), вершковий сир (100 г), кріп, петрушка, базилік.

Листкове тісто розкачати, взяти склянку або кулінарне кільце і вирізати кружальця діаметром 6-7 см. З половини з них вирізати колечка ще однієї виїмкою меншого діаметру. Потім викласти великі кружки на деко, застелене пергаментним папером. Змастити їх збитим білком, а зверху покласти кільця меншого діаметра, теж змастити білком.

Поставити деко з тарталетками в розігріту до 200°С духовку, випікати, поки вони не піднімуться і не зарум'яняться (близько 15 хвилин).

Креветки помити, почистити, опустити в киплячу воду на кілька хвилин.

Зелень промити і дрібно порубати. Змішати її з вершковим сиром.

Помідори промити під проточною водою, висушити на паперових рушниках, порізати навпіл.

Взяти тарталетки, покласти в них сир із зеленню, а зверху прикрасити креветками і помідором.

Така закуска підійде під біле вино.

Фото: pinterest.com

"Посмокчи мої я*ця, жалюгідний виродку": Ф’юрі спробував образити Усика перед поєдинком (відео)

вівторок, 14 травень 2024, 22:20

Чемпіон WBC у суперважкій вазі Тайсон Ф’юрі (34−0−1, 24 КО) проведе поєдинок проти володаря IBF, WBA, WBO та IBO Олександра Усика (21−0, 14 КО), передають Патріоти України. Британський боксер звернувся до українця перед боєм. . - Уяви, що це твій оста...

В Україні запроваджують аварійні відключення світла

вівторок, 14 травень 2024, 22:05

Сьогодні, 14 травня, з 21:00 до 24:00 год. Укренерго запроваджує контрольовані аварійні відключення світла в усіх регіонах України. Про це йдеться у повідомленні Національної енергетичної компанії "Укренерго", передають Патріоти України. За заявою комп...