Під час пандемії коронавірусу ми всі намагаємося знайти способи, які допоможуть зміцнити імунітет, як, наприклад, вживання продуктів, що містять вітамін D, передають Патріоти України.
Загальновизнаним є той факт, що величезне значення для людини має також вітамін С, або як його ще називають аскорбінова кислота. Він допомагає організму боротися з різними вірусами, зміцнює сполучні тканини, забезпечує нормальну роботу серця, покращує стан судин, а також використовується для підтримки ряду важливих функцій.
Існує помилкова думка, що найбільше вітаміну С міститься в цитрусових: лимонах, апельсинах, грейпфрутах і помело. Насправді є безліч продуктів, в яких концентрація вітаміну С набагато вища, ніж в зазначених фруктах.
Шипшина
Лідером за вмістом вітаміну С є шипшина. У 100 г плодів шипшини міститься 650 мг аскорбінової кислоти, що відповідає 929% добової потреби. Тобто, заваривши чай всього з декількох плодів, ви отримаєте потужний антивірусний засіб. Зазначимо, що цим напоєм не слід зловживати людям, які мають проблеми з шлунково-кишковим трактом, так як через велику кількість вітаміну C він подразнює шлунок і кишечник, а також вагітним і маленьким діткам.
Болгарський перець
Для тих, хто любить урізноманітнити свій раціон за допомогою салатів, як джерело вітаміну С можна вибрати перець. У 100 г болгарського (солодкого) перцю міститься 200 мг вітаміну C, що відповідає 286% добової потреби. Аскорбінової кислоти буде більше в червоних і жовтих перцях.
Ківі
У 100 г ківі - 180 мг вітаміну C (257% добової потреби). В результаті досліджень було встановлено, що систематичне споживання плодів ківі знижує негативний вплив стресів, рівень холестерину в крові та покращує роботу імунної системи.
Петрушка
У 100 г зелені петрушки - 150 мг вітаміну C (214% добової потреби). Так що навіть невелика кількість зелені в щоденному раціоні сприяє насиченню організму вітаміном С, крім цього, петрушка є одним з найбагатших джерел негемового заліза. Поєднання цих двох мікроелементів в даній рослині дозволяє запобігти розвитку залізодефіцитної анемії, яка часто зустрічається у вагітних.
Броколі
У 100 г капусти броколі - 89 мг вітаміну C (127% добової потреби). Регулярне вживання цього овоча може допомогти зміцнити імунітет, поліпшити стан шкіри і волосся. Слід зазначити, що броколі необхідно варити всього пару хвилин, щоб не втратити її корисні речовини.
На Закарпатті до довічного ув’язнення засудили депутата Сергія Батрина, який підірвав гранати під час засідання сесії сільради. Про це повідомляє Офіс генерального прокурора, передають Патріоти України. «За публічного обвинувачення прокурорів Закарпатс...
Український тенісист Ерік Ваншельбойм потрапив у неприємний інцидент. 23-річний спортсмен у парі з Денисом Євсєєвим з Казахстану мав зіграти у чвертьфіналі турніру ATP Challenger Tour у Монтемарі, повідомляють Патріоти України. Однак хлопець не зміг вз...