ТОП-5 простих продуктів із вітаміном C, які не будуть зайвими в карантин

Під час пандемії коронавірусу ми всі намагаємося знайти способи, які допоможуть зміцнити імунітет, як, наприклад, вживання продуктів, що містять вітамін D, передають Патріоти України.

Загальновизнаним є той факт, що величезне значення для людини має також вітамін С, або як його ще називають аскорбінова кислота. Він допомагає організму боротися з різними вірусами, зміцнює сполучні тканини, забезпечує нормальну роботу серця, покращує стан судин, а також використовується для підтримки ряду важливих функцій.

Існує помилкова думка, що найбільше вітаміну С міститься в цитрусових: лимонах, апельсинах, грейпфрутах і помело. Насправді є безліч продуктів, в яких концентрація вітаміну С набагато вища, ніж в зазначених фруктах.

Шипшина

Лідером за вмістом вітаміну С є шипшина. У 100 г плодів шипшини міститься 650 мг аскорбінової кислоти, що відповідає 929% добової потреби. Тобто, заваривши чай всього з декількох плодів, ви отримаєте потужний антивірусний засіб. Зазначимо, що цим напоєм не слід зловживати людям, які мають проблеми з шлунково-кишковим трактом, так як через велику кількість вітаміну C він подразнює шлунок і кишечник, а також вагітним і маленьким діткам.

Болгарський перець

Для тих, хто любить урізноманітнити свій раціон за допомогою салатів, як джерело вітаміну С можна вибрати перець. У 100 г болгарського (солодкого) перцю міститься 200 мг вітаміну C, що відповідає 286% добової потреби. Аскорбінової кислоти буде більше в червоних і жовтих перцях.

Ківі

У 100 г ківі - 180 мг вітаміну C (257% добової потреби). В результаті досліджень було встановлено, що систематичне споживання плодів ківі знижує негативний вплив стресів, рівень холестерину в крові та покращує роботу імунної системи.

Петрушка

У 100 г зелені петрушки - 150 мг вітаміну C (214% добової потреби). Так що навіть невелика кількість зелені в щоденному раціоні сприяє насиченню організму вітаміном С, крім цього, петрушка є одним з найбагатших джерел негемового заліза. Поєднання цих двох мікроелементів в даній рослині дозволяє запобігти розвитку залізодефіцитної анемії, яка часто зустрічається у вагітних.

Броколі

У 100 г капусти броколі - 89 мг вітаміну C (127% добової потреби). Регулярне вживання цього овоча може допомогти зміцнити імунітет, поліпшити стан шкіри і волосся. Слід зазначити, що броколі необхідно варити всього пару хвилин, щоб не втратити її корисні речовини.

Бійців з контузією лікують "абияк" та "крапають" чимось незрозумілим: У Міноборони розповіли про проблеми в медицині

вівторок, 30 квітень 2024, 7:30

Директорка департаменту охорони здоров’я Міністерства оборони Оксана Сухорукова заявила в інтервʼю, що в Україні військові медики хороші, проте є декілька "але" у медицині, передають Патріоти України. Журналістка запитала у Сухорукової, чому в підрозд...

"Є різні запити": Психотерапевт назвав кількість друзів, яку може мати людина, і як приклад навів мозок чайки

вівторок, 30 квітень 2024, 7:27

Відомий український вчений, психіатр Олег Чабан переконаний, що людина не може контактувати з понад 150 людьми. За його словами, чим менший головний мозок, тим більше зв'язків. Як приклад він навів чайок, які є високо соціалізовані. Про це лікар розпов...