ТОП-6 європейських авто, які купувати не слід: У чому причина

Європейські бренди відомі своїм стилем і продуктивністю. Часто вони пропонують ідеальне співвідношення ціни та якості, однак бувають виключення. Купівля авто - серйозна інвестиція, тож варто остерігатися певних моделей, які можуть не виправдати очікувань, передають Патріоти України.

Експерти склали рейтинг європейських авто, які варто оминати, особливо на вторинному ринку. Це доволі популярні марки, які можуть принести багато неприємностей.

Volvo XC40

За даними Consumer Reports, компанія Volvo посіла 11 місце в списку 15 ненадійних автомобільних брендів 2023 року з рейтингом 45 із 100. І це попри те, що автомобілі Volvo мають хорошу репутацію безпеки. Середньорічні витрати на технічне обслуговування для всіх моделей у 2024 році доволі високі. Відповідно до TopSpeed, найчастіше проблеми виникають з кліматичною та електричною системами.

BMW 520i

Експерти кажуть, що авто має найгірший двигун BMW за всю історію. Щодо конкретних моделей, фахівці ReDriven згадують BMW 520i, двигун якого схильний до проблем із ланцюгом ГРМ, що пошкоджує масляний насос і може призвести до катастрофічної відмови двигуна. Модель також має проблеми з паливним інжектором і тиском оливи.

Volkswagen Taos

Німецький Volkswagen посів третє місце в списку найненадійніших брендів TopSpeed із прогнозованим рейтингом надійності 31 зі 100. Моделі Taos 2022 та 2023 років були зазначені серед найгірших варіантів. Середні витрати на технічне обслуговування моделей Volkswagen на рік становлять 921 долар США.

Fiat 500X

Ця модель була включена до списку найгірших позашляховиків, які можна купити в 2023 році за версією HotCars. Fiat 500X страждає від відсутності механічних оновлень, кажуть експерти. Серед іншого, 500X має 1,3-літровий двигун з дуже низькою потужністю, що означає, що навіть оновлені моделі не отримують значного підвищення продуктивності.

Audi A6

Audi A6 варто уникати на вторинному ринку, особливо мова про моделі, виготовлені з 2012 по 2015 роки. Різноманітні споживчі звіти про надійність присудили моделям A6 лише одну з п’яти зірок головним чином через проблеми з гальмами, кермовим управлінням і двигуном. Водії також повідомляли про несправності регулятора тиску палива та надмірну витрату оливи.

Mercedes-Benz GLE

Знаковий німецький бренд класу люкс посів перше місце в списку 15 найненадійніших автомобільних брендів 2023 року за версією TopSpeed, отримавши прогнозований рейтинг надійності 24 зі 100. Середня річна вартість обслуговування становить 1237 доларів США. GLE отримав найнижчий бал серед усіх моделей Mercedes.

Дуже потрібні руки? Австрія спрощує працевлаштування біженців з України

вівторок, 16 липень 2024, 8:05

Парламент Австрії ухвалив закон, який передбачає надання вимушеним переселенцям з України необмеженого доступу до ринку праці. Про це пише visitukraine.today, передають Патріоти України. Схвалений Федеральною радою законопроєкт вносить поправки до зако...

Яким буде тариф на електроенергію взимку: Названо вартість 1 кВт*год

вівторок, 16 липень 2024, 7:59

В Україні тариф на електроенергію не змінюватимуть до 1 травня 2025-го. Таким чином, осінньо-зимовий період 2024/2025 пройде без підвищення - за кожну 1 кВт*год потрібно сплачувати 4,32 грн, передають Патріоти України. "Ціна на електричну енергію для п...