ТОП-7 речей, якими варто запастися на випадок локдауну в Україні. Крім туалетного паперу, звичайно

Одразу після різдвяних свят в Україні можуть почати діяти посилені правила карантину, або так званий локдаун, передають Патріоти України.

Можливий локдаун в Україні буде діяти з 00:00 8 січня по 00:00 25 січня. На цей період заборонено продавати будь-які товари, крім продуктів харчування, лікарських засобів та виробів медичного призначення, засобів гігієни та зв'язку, а також кормів, ветеринарних препаратів, насіння, засобів захисту рослин. Всі інші товари можна буде замовити тільки онлайн.

Як стверджують на сайті Американської торгової палати в Україні , "навіть в супермаркетах буде заборонено продавати значну частину товарів повсякденного вжитку: побутову хімію і інструменти, одяг, пресу, лампочки, батарейки, дитячі товари для навчання".

Втім, 5 січня Кабінет міністрів вніс зміни до переліку заборон і все ж додав побутову хімію та друковану пресу в список товарів, які можна буде продавати в магазинах.

Зазначимо, що не варто впадати в крайнощі і змітати всі товари з полиць магазинів. Радимо вам подумати і запастися лише найнеобхіднішим - тими речами, якими ви користуєтеся майже кожен день.

Одяг, взуття, колготки, шкарпетки

Якщо ви збираєтеся оновити гардероб або, наприклад, їдете у відпустку на море і вам потрібен новий купальник, або ж просто хочете прикупити щось на наступний сезон по знижкам, радимо це зробити до 8 січня. Ретельно переберіть шафу і упевніться, чи не потрібна вам нова пара шкарпеток або колгот, а може навіть декілька.

Найбільше варто замислитися над покупкою одягу батькам, адже діти можуть дуже швидко вирости з одягу або в самий невідповідний момент порвати взуття. Природно, на період локдауну ви зможете замовити все в інтернет-магазинах, однак в цьому випадку можна не вгадати з розміром.

Лампочки

Кожен з нас стикався з неприємною ситуацією, коли в самий невідповідний момент у кімнаті перегорає лампочка. І якщо раніше можна було відправитися за нею у найближчий супермаркет чи на ринок, то на період жорсткого карантину такої можливості не буде. Радимо зробити запас з декількох лампочок різної потужності та величини.

Фото: pixabay.com

Посуд, каструлі, дитячі речі для годування

Для тих, хто часто б'є чашки і тарілки слід зробити їх невеликий запас, щоб не довелося їсти прямо з каструль або сковорідок (так як пластиковий посуд, судячи з усього, теж нам буде не доступний на період локдауну). До речі, хто давно хотів купити новий сотейник або сковороду для млинців - також радимо поквапитися з цим.

Найбільше не пощастило тим, у кого є діти першого року життя. Якщо дитина перебуває на штучному вигодовуванні, для неї потрібно купити кілька пляшечок і сосок. Якщо ж дитина старше 8-ми місяців - варто обзавестися спеціальним посудом, який не б'ється, а також енною кількістю слинявчиків.

Фото: pixabay.com

Батарейки

Перевірте побутові прилади і дитячі іграшки, якими ви найчастіше користуєтеся - і купіть батарейки підходящого розміру, щоб не опинитися в незручній ситуації.

Фото: pixabay.com

Дитячі товари для навчання і творчості

Якщо у вас в родині є дошкільнята чи школярі, ви часто стикалися з ситуацією, коли раптово закінчуються зошит, альбом, фарби, пензлики, олівці, ручки, пластилін і тд. Тому радимо переглянути цей "арсенал" вашої дитини і докупити все необхідне.

Фото: pixabay.com

Товари для прання і прибирання

Ви завжди можете випадково зламати швабру, відро, совок або віник, тому про всяк випадок радимо запастися ними, а також рукавичками для прибирання, губками і ганчірками.

Фото: pixabay.com

Інструменти

Якщо у вашому будинку планується ремонт або ж постійно щось ламається, радимо переглянути свій ящик з інструментами та прикупити нові викрутки, дриль, болгарку та інші корисні в господарстві речі.

Фото: pixabay.com

Перший власник мужньо прийняв свою долю: Годинник найбагатшого пасажира Титаніка продали на аукціоні за грубі гроші, вшестеро перевищивши первісну ціну лота

вівторок, 30 квітень 2024, 4:15

Золотий кишеньковий годинник, який носив найбагатший пасажир Титаніка, був проданий за 1,2 млн фунтів стерлінгів. Це вшестеро дорожче за початкову суму. Про це повідомляє The Guardian. . Годинник був проданий в суботу приватному колекціонеру з США на...

Ворогу бракує сил: Мешканців Маріуполя вербують на війну проти України

вівторок, 30 квітень 2024, 1:45

В окупованому Маріуполі російські силовики просто на вулицях агітують людей вступати до лав військ РФ. Поліцейські та військові окупаційної армії зупиняють автівки та пропонують одразу на місці підписати контракт, передають Патріоти України. . Про це ...