Торгує із росіянами та не платить зарплату працівникам: Блогерка, яка скандалила з патрульними у Києві, відома й іншими зашкварами

У Києві спалахнув скандал після затримання водія BMW, коли його дружина опублікувала у соцмережах кадри з місця подій, звинувативши правоохоронців у нібито нападі. Однак у соцмережах пишуть чимало цікавого і про саму блогерку, зазначають Патріоти України.

Зокрема Марію (а саме так звати блогерку) та її чоловіка Віталія звинувачують у продажі товарів у Росію та в шахрайстві.

Відсутність зарплат у співробітників та звинувачення у шахрайстві

Після того, як спалахнув скандал із затриманням чоловіка блогерки, про саму жінку почали писати багато цікавих фактів та додавати до них скриншоти листувань. Марія та Віталій є власниками магазину брендового одягу My Ray. Однак у соцмережах ті, хто працював на подружжя, скаржаться, що їм не виплачують гроші, а блогерка постійно шукає відмовки. У мережі стверджують, що близько 20 людей зараз без зарплатні.

Крім того, Марію та Віталія звинувачують у тому, що під час повітряної тривоги вони змушують працівників залишатися на місцях. Одного разу в цех, де перебували 15 людей, упав уламок. Дивом ніхто не постраждав.

Однак є й претензії від невдоволених клієнтів. Наприклад, одна зі скарг пов'язана із тим, що дівчині, яка зробила замовлення, не пошили одяг на замовлення, за який вона внесла повну передоплату. Однак і кошти їй ніхто не повертає.

Звинувачення у торгівлі з Росією

Марії та Віталію закидають те, що вони в час повномасштабної війни продають свої товари у Росію. Ми вирішили перевірити, чи справді це так. Найперше, на що ми звернули увагу на сайті – він порушує закон про мову, оскільки української версії сайту немає взагалі. Радше – на сайті зазначено, що мова інтерфейсу нібито українська, але все відображено російською. Української мови як такої там немає. Однак відповідно до чинного законодавства, уся інформація на сайтах інтернет-магазинів повинна бути державною мовою і може бути перекладена іншими мовами.

У розділі сайту "Доставка та оплата" в переліку країн, куди магазин доставляє свої товари, є Росія та Білорусь. Однак інформація в цьому розділі може бути застарілою, тому ми вирішили спробувати зробити замовлення в Росію. Однак у запропонованому переліку країн ні Росії, ні Білорусі не було.

Здавалося б, на цьому скандал вичерпаний, звинувачення безпідставні і можна про цю частину історії забувати. Однак не все так просто. Мережею поширюють скриншот, на якому видно повідомлення про те, що у жовтні у приватних повідомленнях представники магазину написали, що з Росією не співпрацюють, а вже у лютому цього року спитали, чи не цікавить співпраця, бо їхнє представництво у Казахстані тепер має можливість доставляти товари у Росію. Цей скріншот нібито опублікувала колишня працівниця цього магазину, однак довести автентичність повідомлень, на жаль, неможливо.

Джерело: 24 канал

"Жорстоке та безжальне пекло. Слабким там не вижити": Оператори показали відео із розбомблених Кринків на лівому березі Херсонщини

середа, 24 квітень 2024, 16:56

Подружжя фотографів Костянтин і Влада Ліберови опублікували відео знищеного села Кринки на лівому березі Херсонської області, де тримають плацдарм українські військові, передають Патріоти України. Дослівно: "Кринки. Село на півдні України, лівий берег...

"Єдине, що ми можемо зробити": У ЄС відреагували на зупинку надання консульських послуг українським чоловікам за кордоном

середа, 24 квітень 2024, 16:52

У Єврокомісії відреагували на зупинку надання консульських послуг чоловікам з України за кордоном. Там заявили, що в питаннях тимчасового захисту немає розрізнення щодо статі, водночас пообіцяли взяти до уваги оголошення Міністерства закордонних справ ...