Торгував ліцензіями: У Києві на хабарі в $50 000 епічно затримали головного спеціаліста НБУ, прямо біля рідної "контори"

Правоохоронці затримали головного спеціаліста Нацбанку, який за 50 тисяч доларів США обіцяв підприємцю сприяння в одержанні ліцензії на обмін валюти, повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-служба столичної прокуратури.

"Під час передачі частини обумовлених коштів у сумі 40 тисяч доларів службовця банку затримали біля будівлі НБУ на Печерську", - йдеться у повідомленні.

Наразі затриманому готується повідомлення про підозру за попередньою кваліфікацією ч. 1 ст. 15 ч. 4 ст. 190 (замах на шахрайське заволодіння чужим майном, вчинене в особливо великих розмірах) КК України. На місці події тривають слідчі дії.

Досудове розслідування встановило, що хабар головний спеціаліст НБУ зажадав від директора приватного підприємства, що здійснює діяльність з обміну валюти, за сприяння в отриманні безстрокової генеральної ліцензії НБУ на здійснення таких послуг.

"У липні 2019 року була перевірка, за результатами якої вказане підприємство отримало відповідь Національного банку про відмову у видачі генеральної ліцензії безстроково. Їхня ліцензія водночас залишалася діючою до 21.12.2019. У зв’язку з цими обставинами підприємець і звернувся до цієї особи. Співробітник НБУ пообіцяв сприяти в одержанні безстрокової ліцензії.

За домовленістю з підприємцем, той спочатку передає перший транш у сумі $40 тисяч, а після вирішення питання – решту суми. Оскільки фактично це питання не входить в коло його обов’язків, а інших службовців він не залучав, дії співробітника НБУ попередньо кваліфіковано як шахрайство", - коментує речниця відомства Надія Максимець "Українській правді".

НБУ поквапився заявити, що затриманий не є працівником структурного підрозділу, який видає ліцензії на валютні операції, і не обіймає керівну посаду, а працює у департаменті господарського забезпечення.

В Нацбанку запевнили, що рішення про видачу ліцензій ухвалюються колегіальним органом на підставі висновків низки департаментів, що унеможливлює вплив однієї особи на процес ухвалення таких рішень.

Згідно з повідомленням пресслужби НБУ, планується внутрішня перевірка і банк "готовий всіляко сприяти проведенню слідчих дій для об’єктивного розслідування".

"То шо ти робиш то не "іскуство". А повна х**ня!": Соня Морозюк хотіла вразити підписників процесом написання картини, але щось пішло не так

четвер, 18 квітень 2024, 20:44

Вулична художниця, одіозна екснаречена Романа Гринкевича Соня Морозюк у себе в Instagram виклала відео, на якому показала, як створює нову картину. І – очікувано нарвалась на хвилю хейту, передають Патріоти України. На початку процесу Соня у рукавичках...

"Йому було прикро через позицію доньки": Ані Лорак відмовилася співати патріотичні пісні на слова свого батька

четвер, 18 квітень 2024, 20:32

«Певно, не дозволили продюсери», – здогадується пані Валентина. Мирослав дуже любив свою доньку Кароліну, говорить його колега. Валентина Макогон розповіла, що до 2014 року Кароліна спілкувалася з батьком, навіть допомагала йому фінансово. «Як їхні сто...