Торкнеться кожного: В Україні будуть по-новому продавати товари в супермаркетах і магазинах

В Україні будуть по-новому працювати супермаркети і магазини. Повідомляється, що тепер власників бізнесу можуть оштрафувати за відмову прийняти оплату карткою, а всі магазини, торгові точки і пункти надання послуг України протягом трьох років повинні забезпечити можливість безготівкового розрахунку для клієнтів, передають Патріоти України.

Таке рішення прийняв Кабмін, обов'язкове оснащення терміналами буде поетапним. В Держпродспоживслужбі зазначають, що згідно з постановою Уряду, термінали мають встановити:

  • з 1 січня 2024 р. - у населених пунктах з чисельністю населення від 5 до 25 тис. осіб;
  • з 1 січня 2025 р. - у населених пунктах з чисельністю населення менше 5 тис. осіб;
  • з 1 січня 2026 р. - фізичні особи — підприємці — платники єдиного податку першої групи, торговці, які здійснюють торгівлю з використанням торгових автоматів, виїзну (виносну) торгівлю, продаж власне вирощеної або відгодованої продукції.

Де штрафів не буде

Постанова містить норму, згідно з якою, бізнес, що працює в районі проведення бойових дій, або знаходиться в тимчасовій окупації або оточенні, протягом трьох місяців після нормалізації ситуації на таких територіях та/або деокупації можуть не здійснювати безготівкові розрахунки.

Важливо! Відмова в безготівковому розрахунку за придбані товари і послуги є обмеженням прав споживача і порушенням вимог законодавства, за що передбачена відповідальність.

Прогноз невтішний: Наскільки скоротиться населення України до 2051 року - прогноз демографів

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:56

До 2041 року населення України може скоротитися до 28,9 млн, а до 2051 року на 25,2 млн. Причиною усьому є демографічні виклики та загрози. Такий прогноз зробив Інститут демографії та проблем якості життя Національної академії наук України, повідомляє...

Багато людей поранені, в тому числі українки: У Німеччині перекинувся автобус з пасажирами (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:55

У Німеччині поблизу міста Лейпциг сталася смертельна ДТП, внаслідок якої загинули чотири людини, ще 29 людей отримали травми. Також серед постраждалих є двоє українок. Про це повідомляє німецьке видання Berliner Morgenpost, передають Патріоти України. ...