Якщо ви ще не запланували культурну програму на День святого Валентина, можна прогулятися у найближчому парку, а основну частину часу провести вдома, переглядаючи улюблені фільми з теплим чаєм та ароматною випічкою, передають Патріоти України.
Інгредієнти для бісквіта: яйця (5 шт.), цукор (150 г), борошно (130 г), кукурудзяний або картопляний крохмаль (30 г), какао (30 г), ванільний цукор (1 пакетик), щіпка солі.
Інгредієнти для крему: сметана або вершки (500 г), цукор (130 г), ванільний цукор (1 пакетик).
Інгредієнти для прикрашання: ягоди (400 г), шоколад.
Приготування:
Включаємо духовку і розігріваємо її до 170°C.
У великій мисці збиваємо яйця, цукор, ванільний цукор і сіль. Найкраще цього робити міксером, але можна і вручну. Збиваємо, щоб маса значно збільшилася в обсязі.
Просіваємо через сито борошно, крохмаль і какао. Додаємо все це до яєчно-цукрової суміші, акуратно перемішуючи.
Виливаємо тісто в круглу форму. Ставимо в розігріту духовку і випікаємо корж приблизно 35-40 хвилин. Готовність можна перевірити дерев'яною шпажкою або зубочисткою.
Витягуємо бісквіт з духовки і даємо йому охолонути.
Готуємо крем: беремо густу сметану, додаємо до неї цукор і ванільний цукор. Збиваємо отриману масу міксером або вінчиком.
Збираємо торт: за допомогою ножа і ложки вибираємо серединку бісквіта, залишаючи дно і бортик. Змащуємо його внизу кремом, потім викладаємо бісквітний м'якуш з кремом і зверху посипаємо ягодами. Також можна полити зверху торт розтопленим шоколадом.
Інгредієнти для бісквіта: яйця (1 шт.), цукор (80 г), борошно (80-100 г), какао (10-15 г), ванілін (0,5 ч. л.), розпушувач (1 ч. л .), вершкове масло або вершково-рослинна суміш (50 г).
Інгредієнти для крему: сир (400 г), сметана (400 г), цукор (120 г), ванілін (0,5 ч. л.).
Інгредієнти для желе і просочення: полуниця (300 г), желатин (10 г), полуничне желе (1 пакетик), цукор (100 г), окріп (200 мл).
Приготування:
У глибоку миску просіюємо через сито борошно і розпушувач. Потім додаємо какао-порошок.
Вершкове масло або вершково-рослинну суміш підігріваємо в мікрохвильовій печі, потім додаємо в нього цукор, ванілін і починаємо збивати міксером або вручну. Потім додаємо туди яйця - бажано, щоб вони були кімнатної температури.
У вершково-яєчну суміш всипаємо борошно з какао. Перемішуємо до однорідної консистенції.
Форму для запікання застилаємо пергаментним папером або змащуємо вершковим маслом. Виливаємо в неї тісто.
Включаємо духовку і розігріваємо її до 180°C. Випікаємо бісквіт 25-35 хвилин.
У каструлі змішуємо окріп з цукром, заливаємо цим полуницю.
Замочуємо желатин в половині склянки води. Трохи підігріваємо і чекаємо, поки крупинки желатину розчиняться.
В окремій мисці збиваємо сир зі сметаною і цукром, додаємо туди желатин. Збиваємо ще раз все разом.
Готовий остиглий бісквіт поливаємо полуничним сиропом, потім виливаємо на нього сирну масу і ставимо застигати в холодильник.
Після того, як застиг сирний шар, викладаємо на нього полуницю, розводимо пакетик желе по інструкції і заливаємо їм ягоди.
Відправляємо торт в холодильник ще на 2-3 години.
Інгредієнти: пшеничне борошно (450 г), вершкове масло (120 г), яйця (2 шт.), цукор (300 г), молоко (300 мл), розпушувач (2 ч. л.), какао-порошок (4 ст. л.), заморожені ягоди (400 г).
Приготування:
Заздалегідь включаємо духовку і розігріваємо її до 190°C.
У миску розбиваємо яйця, висипаємо цукор і збиваємо вручну або міксером близько 3-х хвилин.
Потім додаємо розм'якшене вершкове масло і молоко.
Додаємо в цю суміш просіяне через сито борошно, какао і розпушувач. Збиваємо на повільній швидкості близько 5 хвилин.
Висипаємо в тісто будь-які ягоди, все перемішуємо.
Форму змащуємо вершковим маслом, виливаємо в неї тісто з ягодами.
Випікаємо в духовці на 190°C близько 40 хвилин.
Перед подачею пиріг можна посипати цукровою пудрою, прикрасити ягодами або полити розтопленим шоколадом.
Головний тренер "Челсі" Енцо Мареска поділився думкою з приводу гри Михайла Мудрика. Фахівець вважає, що представнику України потрібно поліпшити гру в захисті, передають Патріоти України. «Мудрик не грає з перших хвилин, але він отримує ігровий час. В ...
Представники Болгарії та Румунії вимагають захисту від імпорту дешевого меду з України. Від занизької закупівельної ціни на мед страждають і самі українські пасічники. За їхніми словами, відвантажувати продукт оптовикам восени-2024 доводиться від 55 гр...