Торт на День закоханих: ТОП-3 прості рецепти з ягодами та шоколадом

Якщо ви ще не запланували культурну програму на День святого Валентина, можна прогулятися у найближчому парку, а основну частину часу провести вдома, переглядаючи улюблені фільми з теплим чаєм та ароматною випічкою, передають Патріоти України.

  • Бісквітний торт з ягодами

Інгредієнти для бісквіта: яйця (5 шт.), цукор (150 г), борошно (130 г), кукурудзяний або картопляний крохмаль (30 г), какао (30 г), ванільний цукор (1 пакетик), щіпка солі.

Інгредієнти для крему: сметана або вершки (500 г), цукор (130 г), ванільний цукор (1 пакетик).

Інгредієнти для прикрашання: ягоди (400 г), шоколад.

Приготування:

Включаємо духовку і розігріваємо її до 170°C.

У великій мисці збиваємо яйця, цукор, ванільний цукор і сіль. Найкраще цього робити міксером, але можна і вручну. Збиваємо, щоб маса значно збільшилася в обсязі.

Просіваємо через сито борошно, крохмаль і какао. Додаємо все це до яєчно-цукрової суміші, акуратно перемішуючи.

Виливаємо тісто в круглу форму. Ставимо в розігріту духовку і випікаємо корж приблизно 35-40 хвилин. Готовність можна перевірити дерев'яною шпажкою або зубочисткою.

Витягуємо бісквіт з духовки і даємо йому охолонути.

Готуємо крем: беремо густу сметану, додаємо до неї цукор і ванільний цукор. Збиваємо отриману масу міксером або вінчиком.

Збираємо торт: за допомогою ножа і ложки вибираємо серединку бісквіта, залишаючи дно і бортик. Змащуємо його внизу кремом, потім викладаємо бісквітний м'якуш з кремом і зверху посипаємо ягодами. Також можна полити зверху торт розтопленим шоколадом.

  • Сирний торт з желе і полуницею

Інгредієнти для бісквіта: яйця (1 шт.), цукор (80 г), борошно (80-100 г), какао (10-15 г), ванілін (0,5 ч. л.), розпушувач (1 ч. л .), вершкове масло або вершково-рослинна суміш (50 г).

Інгредієнти для крему: сир (400 г), сметана (400 г), цукор (120 г), ванілін (0,5 ч. л.).

Інгредієнти для желе і просочення: полуниця (300 г), желатин (10 г), полуничне желе (1 пакетик), цукор (100 г), окріп (200 мл).

Приготування:

У глибоку миску просіюємо через сито борошно і розпушувач. Потім додаємо какао-порошок.

Вершкове масло або вершково-рослинну суміш підігріваємо в мікрохвильовій печі, потім додаємо в нього цукор, ванілін і починаємо збивати міксером або вручну. Потім додаємо туди яйця - бажано, щоб вони були кімнатної температури.

У вершково-яєчну суміш всипаємо борошно з какао. Перемішуємо до однорідної консистенції.

Форму для запікання застилаємо пергаментним папером або змащуємо вершковим маслом. Виливаємо в неї тісто.

Включаємо духовку і розігріваємо її до 180°C. Випікаємо бісквіт 25-35 хвилин.

У каструлі змішуємо окріп з цукром, заливаємо цим полуницю.

Замочуємо желатин в половині склянки води. Трохи підігріваємо і чекаємо, поки крупинки желатину розчиняться.

В окремій мисці збиваємо сир зі сметаною і цукром, додаємо туди желатин. Збиваємо ще раз все разом.

Готовий остиглий бісквіт поливаємо полуничним сиропом, потім виливаємо на нього сирну масу і ставимо застигати в холодильник.

Після того, як застиг сирний шар, викладаємо на нього полуницю, розводимо пакетик желе по інструкції і заливаємо їм ягоди.

Відправляємо торт в холодильник ще на 2-3 години.

  • Шоколадний пиріг з ягодами

Інгредієнти: пшеничне борошно (450 г), вершкове масло (120 г), яйця (2 шт.), цукор (300 г), молоко (300 мл), розпушувач (2 ч. л.), какао-порошок (4 ст. л.), заморожені ягоди (400 г).

Приготування:

Заздалегідь включаємо духовку і розігріваємо її до 190°C.

У миску розбиваємо яйця, висипаємо цукор і збиваємо вручну або міксером близько 3-х хвилин.

Потім додаємо розм'якшене вершкове масло і молоко.

Додаємо в цю суміш просіяне через сито борошно, какао і розпушувач. Збиваємо на повільній швидкості близько 5 хвилин.

Висипаємо в тісто будь-які ягоди, все перемішуємо.

Форму змащуємо вершковим маслом, виливаємо в неї тісто з ягодами.

Випікаємо в духовці на 190°C близько 40 хвилин.

Перед подачею пиріг можна посипати цукровою пудрою, прикрасити ягодами або полити розтопленим шоколадом.

"Кожен такий, який є": Тренер "Челсі" назвав головний недолік Мудрика

субота, 23 листопад 2024, 11:30

Головний тренер "Челсі" Енцо Мареска поділився думкою з приводу гри Михайла Мудрика. Фахівець вважає, що представнику України потрібно поліпшити гру в захисті, передають Патріоти України. «Мудрик не грає з перших хвилин, але він отримує ігровий час. В ...

В ЄС злякалися дешевого меду з України: Що відбувається з цінами

субота, 23 листопад 2024, 8:58

Представники Болгарії та Румунії вимагають захисту від імпорту дешевого меду з України. Від занизької закупівельної ціни на мед страждають і самі українські пасічники. За їхніми словами, відвантажувати продукт оптовикам восени-2024 доводиться від 55 гр...