Тоскана обіцяє платити від 10 тис. євро тим, хто туди переїде: У чому причина

Влада італійського регіону Тоскана запустила нову програму, в межах якої людям платитимуть за те, що вони переїхали туди жити. Програма під назвою "Резиденція в горах" запрацювала у червні як частина зусиль зі стабілізації чисельності населення регіону, яке скорочується, передають Патріоти України.

Створено загальний фонд у розмірі 2 800 000 євро, з якого платитимуть тим, хто вирішить оселитися у сільській місцевості регіону, інформує Business Insider.

Фонд виплачуватиме людям гранти в розмірі від 10 000 до 30 000 євро, щоб вони могли переїхати до Тоскани та відремонтувати там сільський будинок, в якому поселяться.

"Мета полягає в тому, щоб сприяти та заохочувати повторне заселення та соціально-економічне відродження гірських територій, діючи на противагу маргіналізації цих територій", — повідомляють організатори.

Грант має покрити 50% витрат на ремонт будинку в одному з 76 містечок Тоскани з населенням менше 5000 жителів. Серед них є більш-менш відомі Сан-Кашано-дей-Баньї, знамените своїми термальними басейнами; Капрезе Мікеланджело, батьківщина однойменного художника Відродження; і острів Капрайя-Ізола.

Програма доступна для самих італійців, громадян ЄС, а також громадян третіх країн, які мають дозвіл на довгострокове проживання в ЄС тривалістю не менше 10 років. Кандидати, які відповідають вимогам, повинні взяти на себе зобов’язання зробити нерухомість Тоскани своїм основним домом. Прийом заявок на участь у програмі завершується 27 липня.

В Україні змінять правила перевезення тварин у поїздах: На що чекати власникам котів та собак

четвер, 4 липень 2024, 8:30

"Укрзалізниця" (УЗ) збирається оновити правила перевезення тварин у поїздах. Зокрема, кішок та інших дрібних тварин дозволять деякий час шляху перевозити без переноски. А вимоги до самих переносок значно пом'якшують, передають Патріоти України. Про це ...

Дуже не хотів служити: На Закарпатті ухилянт порізав вени, аби уникнути мобілізації

четвер, 4 липень 2024, 7:42

На Закарпатті чоловік порізав собі вени у вбиральні територіального центру комплектування та соціальної підтримки, щоб не піти до війська. Пилипа Луніна на підлозі знайшли працівники військкомату та викликали швидку допомогу. Про це повідомляє Закарпат...