Товариш намагався захистити жертву, але марно: На Одещині юнак зарізав підлітка на автобусній зупинці (фото)

В Одеській області неповнолітній через відмову у сигареті зарізав на зупинці громадського транспорту 15-річного хлопчика, ще один підліток – у лікарні. Нападнику повідомлено про підозру за двома статтями Кримінального кодексу. Йому загрожує до 15 років ув’язнення, зазначають Патріоти України.

Як повідомили у регіональному главку Національної поліції, подія сталася вночі 10 червня в одному з сіл Любашівської громади Подільського району. До поліції надійшла інформація від диспетчера спецлінії "103" про смертельне ножове поранення підлітка. Прибувши на місце, слідчо-оперативна група виявила на автобусній зупинці підлітка з колото-різаними пораненнями, який помер до приїзду "швидкої".

Під час проведення першочергових слідчо-розшукових заходів поліцейські встановили, що на зупинці громадського транспорту знаходилась група місцевих підлітків, серед яких був 17-річний юнак з іншої області України. В той момент повз них проходили двоє 15-річних хлопців, які мешкають у цьому ж населеному пункті.

"Зловмисник попросив у них закурити, але отримав відмову. Він розлютився і почав завдавати ударів ножем одному з підлітків. Другий намагався відштовхнути нападника від товариша і теж отримав удар ножем по нозі. Нападник з місця втік", - розповіли правоохоронці.

Жертва отримала велику кількість проникаючих колото-різаних поранень та, попередньо, смерть хлопця настала внаслідок множинних відкритих ран грудної клітини. Остаточну причину смерті встановить експертиза. Інший постраждалий, 15-річний товариш загиблого, отримав поранення у вигляді різаної рани ноги.

Зловмисника поліцейські розшукали у товариша. Слідчі вилучили одяг, у якому він був під час нічного конфлікту. Фігуранту повідомлено про підозру в умисному вбивстві та умисному легкому тілесному ушкодженні. Ці злочини кваліфікуються за ч. 1 ст. 115 та ч. 1 ст. 125 Кримінального кодексу. Наразі суд обрав юнаку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави. В рамках провадження призначено низку судових експертиз, встановлюються обставини події.

У поліції також розповіли, що у день проведення слідчого експерименту за участю фігуранта справи, на місце прибули родичі убитого підлітка. Обурені люди намагались дістатись затриманого у поліцейському автомобілі. "Ми розуміємо емоції родичів від втрати дитини. Зловмисник неодмінно понесе покарання за скоєне", - обіцяють правоохоронці.

Інцидент з родичами загиблого хлопчика потрапив на відео, яке поширене у соціальних мережах. На ньому видно, як люди кидаються на поліцейське авто, що рухається. Чутно жінку, яка кричить, що вбили її двоюрідного брата.

Місцеві жителі також пишуть, що вбивство сталося у селі Троїцьке. Вбитий та поранений – учні місцевої школи, 17-річний фігурант - переселенець з Харківської області, який проживає у притулку. Підозрюваний втік з місця події, дорогою викинув ніж, але згодом був затриманий у вказаному притулку.

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...