Товщиною всього у два атоми! Науковці з Ізраїля створили найтонший у світі пристрій (відео)

Дослідникам з університету Тель-Авіва вдалося створити технологію, товщиною всього лише у 2 атоми. Вона призначена для зберігання інформації. Аналогів їй немає у світі, передають Патріоти України. За словами вчених, ця технологія зможе зробити пристрої швидшими та менш щільними. До того ж, дозволить споживати менше енергії. Як пише видання, сучасні пристрої складаються з крихітних кристалів, які містять у собі приблизно 1 мільйон атомів, 100 атомів у квадраті. У комп'ютері вони перемикаються для кодування та обробки інформації.

У престижному науковому журналі Science опублікували дослідження про використання шарів бору та азоту, товщиною в 1 атом. Як пояснили автори, завдяки зменшенню технології до 2 атомів електрони рухаються крізь шар з більшою швидкістю. У природному стані відповідний матеріал складається з великої кількості шарів, які накладені один на одного. Довідка. Натомість науковцям вдалося забезпечити лабораторні умови, які дозволяють зберігати конфігурацію технології стабільною навіть за вимкненого електричного поля.

Що кажуть розробники

За словами доктора Моше Бен Шалома з університету Тель-Авіва, дослідники змогли скласти шари у паралельній конфігурації без обертання. Гіпотетично атоми одного виду через це опиняються в ідеальному перекритті, незважаючи на силу відштовхування.

"Коли електричне поле подається у протилежному напрямку, система "ковзає", щоб змінити орієнтацію. Вона залишається стабільною, навіть коли поле вимкнено", – наголосив науковець.

Скільки доведеться українцям платити за розмитнення авто з ЄС: Озвучено ставки

четвер, 25 квітень 2024, 17:59

Вартість розмитнення авто з ЄС в 2024-му не змінилась. Мито на авто становить 10% від її заявленої вартості. Для електрокарів мито складає 0%. ПДВ становить 20% від суми вартості авто, мита та акцизного податку, передають Патріоти України. Розрахунок а...

Оце так! Влада у Мілані планує заборонити продаж морозива та піци вночі

четвер, 25 квітень 2024, 17:48

У Мілані, одному з найбільш відвідуваних туристами міст Італії, можуть ввести заборону на продаж їжі та напоїв навинос після опівночі. Заборона містить норму й про морозиво, що є частиною традиційного вечірнього дозвілля в місті. Про це повідомляє CNN,...