​Toyota побудує місто майбутнього Woven City, з унікальними комунікаціями та енергозабезпеченням водневими приладами (відео)

Японська компанія Toyota оприлюднила план по створенню прототипу "розумного" міста. Про будівництво невеликого міста, яке дозволить тестувати різні технології майбутнього, компанія оголосила про це на виставці CES в Лас-Вегасі, а подробиці проекту були опубліковані на сайті Toyota.

Передбачається, що місто під назвою Woven City ( "Виткане місто") побудують на острові Хонсю, біля підніжжя гори Фудзі, а його площа складе понад 70 гектарів. Почати будівництво планується в 2021 році, а реалізацією проекту Toyota займатиметься спільно з рядом партнерів.
Населення міста складе 2 тис. осіб (це будуть співробітники Toyota і їх сім'ї), але згодом кількість жителів може бути збільшена. Джерелами енергії для Woven City стануть водневі паливні комірки, які доповнять сонячними панелями на дахах будівель. Також відомо, що в місті створять вулиці трьох типів: з швидким транспортом, повільним транспортом і пішохідні вулиці. Всі вони будуть об'єднані в єдину мережу.
Нове місто буде максимально екологічним. Так, будівлі в Woven City планується побудувати в основному з дерева, "використовуючи традиційні японські дерев'яні столярні вироби в поєднанні з роботизованими методами виробництва". По всьому місту будуть розміщені зелені насадження, в тому числі з використанням гідропоніки. Також в Woven City побудують центральний парк.
Будинки жителів Woven City забезпечать домашніми роботами і датчиками для відстеження стану здоров'я та потреб городян. Для переміщення мешканці зможуть використовувати тільки автономні транспортні засоби з нульовим рівнем викидів.

Була готова померти: Зірка українського тенісу ледь не загинула на Мальдівах

четвер, 28 березень 2024, 21:03

Українська тенісистка Марта Костюк (№ 26 WTA) розповіла про те, як мало не загинула на заняттях серфінгом. Дівчина зізналася, що готова була померти під час відпочинку, передають Патріоти України. «Якось ми займалися серфінгом у Лос-Анджелесі і мій чол...

9 з 10 солдат на передовій мають проблеми з ігроманією, - нардеп Гончаренко

четвер, 28 березень 2024, 20:41

Військові звертають увагу на появу нової проблеми - епідемії ігроманії, зокрема, в лавах ЗСУ на передовій. Про цю проблему пишуть в соцмережах, передають Патріоти України. Як зазначив народний депутат Олексій Гончаренко, це не просто проблема: 9 з 10 с...