"Традиційна кубанська страва": У Росії використали борщ, щоб встановити "національний рекорд" (фото)

У Росії на Кубані встановили новий рекорд, приготувавши 1 101 літр української національної страви - борщу. Таким чином 1 серпня місцевий житель Володимир Землянов потрапив у Книгу рекордів РФ. Але в адміністрації Краснодарського краю цю страву назвали "традиційною кубанською". Про це повідомляє пресслужба цієї адміністрації, передають Патріоти України.

"Найбільший кубанський борщ в Росії" зварили в етнокомплексі "Атамань". Завдяки такому результату кухар з традиційною кубанською стравою потрапив до Книги рекордів Росії", - йдеться в повідомленні.

Як пишуть в російському відомстві, борщ готували нібито "за старовинним рецептом" і його відправили на пробу козакам районного козацького товариства. Складався борщ з: 80 кг кубанської цибулі та моркви, 120 кг картоплі, 100 кг м'яса, 100 кг свіжої капусти, 80 кг буряка, 25 кг помідорів, 50 кг томатної пасти, 20 кг болгарського перцю і 5 кг зелені.

У той час, як у Росії намагаються присвоїти статус "національної" страви борщу, світ визнає його українською. Більше того, в лютому цього року борщ потрапив у ТОП-20 найкращих супів в світі. Також українські шеф-кухарі ведуть кампанію, щоб українська національна страва була визнана частиною світової культурної спадщини ЮНЕСКО.

"Ринг був зовсім крихітним": Відомий боксер розповів, як в селі бився проти Усика

четвер, 25 квітень 2024, 19:53

Британський боксер Джордан Томпсон (15−1, 12 КО) пригадав, як свого часу отримав запрошення стати одним із спаринг-партнерів українського боксера Олександра Усика (21−0, 14 КО), який нині володіє поясами WBA, WBO, IBO та IBF у надважкій вазі, передають...

В Україні запустили мапу провайдерів, які надають інтернет під час блекаутів

четвер, 25 квітень 2024, 18:59

Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров показав мапу провайдерів з усієї України, які працюють під час відключення світла. Мапа показує, чи може провайдер у конкретному будинку дати доступ до інтернету від 4 до 72 годин під час відключен...