Трагедія біля зачиненого укриття у Києві: Охоронцю скасували домашній арешт, але обвинувачення не зняли

Суд випустив з-під домашнього арешту Вадима Мошкіна, сторожа поліклініки №3 у Деснянському районі Києва. Про це розповіла дружина підозрюваного. Чоловіка підозрюють у залишенні людей у небезпеці, яке спричинило смерть, у червні 2023 року під час російської ракетної атаки.

В Офісі генерального прокурора пояснили в коментарі LIGA.net , що скасування домашнього арешту пов'язано з тим, що він не може перевищувати шість місяців, але наголосили, що обвинувачення не зняті.

Дружина Мошкіна заявила, що слідство у справі завершено, тому з чоловіка зняли запобіжний захід.

В Офісі генпрокурора пояснили, що запобіжний захід у вигляді домашнього арешту не може перевищувати шість місяців, та зазначили, що обвинувачення з підозрюваного не знімалися.

"Позиція сторони обвинувачення висловлена в обвинувальному акті ы прокурор її підтримує в суді", – повідомили в ОГП.

В Офісі генпрокурора додали, що судовий процес перебуває на стадії дослідження письмових доказів.

За даними слідства, Мошкін упродовж 10 хвилин не відчиняв двері укриття, його дії кваліфікували як залишення в небезпеці, що спричинило смерть людини. Чоловікові загрожує від трьох до восьми років ув'язнення.

Під час нещодавнього судового засідання Мошкін повідомив, що не відчинив двері тому, що в укритті нібито погано працювала каналізація і приміщення було в поганому стані.

Також підозрюваними у службовій недбалості є тодішній директор медзакладу Олег Шугалевич і його заступник Василь Десик, директор Департаменту муніципальної безпеки Київської міськдержадміністрації Роман Ткачук ы перша заступниця голови Деснянської райадміністрації Ірина Алексеєнко. За версією слідства, посадовці не проконтролювали стан укриттів та їх доступність – їм загрожує від двох до п'яти років ув'язнення.

Зазначимо, 12 жовтня суд дозволив Ткачуку поновитися на посаді у КМДА, наразі чиновник має нічний домашній арешт.

В Україні можуть тимчасово скасувати відключення, а потім повернути найжорсткіший варіант графіків: Озвучено прогноз

субота, 27 липень 2024, 22:30

В Україні в серпні-жовтні значно скоротиться кількість відключень електроенергії. Однак вже взимку ситуація значно погіршиться: може повторитись сценарій липня, коли через спеку відключення тривали по 7 годин поспіль. Про це йдеться в публікації виданн...

Особлива "схема": На Тернопільщині чиновниця міськради брала хабарі сертифікатами відомого парфумерного магазину

субота, 27 липень 2024, 22:15

Чиновниця з Кременця отримувала хабарі у вигляді сертифікатів мережі косметики та парфумерії Brocard та на відпочинок у готелі. Депутатка міської ради спільно із заступником голови Кременця, старостою однієї з громад та директора комунального підприємс...