Трагедія сталася більше 3 тисяч років тому: Археологи виявили найдавнішу жертву акули (фото)

Археологи розкопали найстарішу в світі жертву нападу акул - скелет рибалки. Про це йдеться на сайті thehistoryblog.com, передають Патріоти України.

Скелет рибалки епохи неоліту знайдений в кургані черепашок в Японії на даний момент є найбільш раннім підтвердженням смертельного нападу акули на людину. Жертву виявили в кургані цукумі в селі Нісі Осима. Кістки скелету датують 1370 - 1010 рр. до н.е.

Перші людські останки були знайдені в цукумі в 1870 році, вони перебували в поверхневому шарі грунту, ймовірно, розкидані в результаті сільськогосподарських робіт і тільки в період з 1915-1920 рр. були проведені професійні розкопки в яких були виявлені десятки похованих в зігнутому положенні скелетів. Поруч зі скелетами були знайдені особисті прикраси: браслети з черепашок, сережки з оленячих рогів і намисто зі змієподібних бус і деякі керамічні вироби. Археологи визначили, що курган належить до культури рибалок-мисливців-збирачів Джомонов.

Дослідники Оксфордського університету при повторному вивченні скелетних останків епохи неоліту виявили, що травми і пошкодження не відповідають жодному з знарядь, які існували в той час.

Дослідницька група виявила на похованих в зігнутому вигляді останках, що кістки пронизані травматичними зубчастими ушкодженнями по всьому тілу. Гострі V-подібні порізи були такими, які наносилися заточеним металевим клинком, матеріалом, недоступним в той час.

Порівняння з сучасними випадками нападу акул остаточно розв'язало загадку. Всі характеристики ран були виявлені у сучасних жертв нападу акул, і картина розподілу ран, яка показує перевагу в певних областях, також відповідає даним про напад акул.

"Ринг був зовсім крихітним": Відомий боксер розповів, як в селі бився проти Усика

четвер, 25 квітень 2024, 19:53

Британський боксер Джордан Томпсон (15−1, 12 КО) пригадав, як свого часу отримав запрошення стати одним із спаринг-партнерів українського боксера Олександра Усика (21−0, 14 КО), який нині володіє поясами WBA, WBO, IBO та IBF у надважкій вазі, передають...

В Україні запустили мапу провайдерів, які надають інтернет під час блекаутів

четвер, 25 квітень 2024, 18:59

Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров показав мапу провайдерів з усієї України, які працюють під час відключення світла. Мапа показує, чи може провайдер у конкретному будинку дати доступ до інтернету від 4 до 72 годин під час відключен...