Трагедія української родини: На Кіровоградщині брати-лікарі померли від коронавірусу

Андрій Балонь

Перший із братів, лікар Центру екстреної медичної допомоги, помер 17 квітня. Другий, 63-річний лікар дитячої обласної лікарні, помер 9 травня. Про це повідомив голова Кіровоградської ОДА Андрій Балонь, зазначають Патріоти України.

"Чоловік перебував в обласній лікарні на госпіталізації. Тривалий час був на штучній вентиляції легенів. Є підстави вважати, що померлий чоловік інфікувався під час спілкування зі старшим братом - лікарем Центру екстреної медичної допомоги, який також помер від коронавірусу 17 квітня. Медики не змогли його врятувати. Висловлюємо співчуття близьким", - зазначив Балонь.

"У нас на швидкій є два види бригад: одні виїжджають на виклик із симптомами коронавірусу, тому вони повністю в захисному одязі. А другі виїжджають просто на виклики, де мова про коронавірус не йде. Юрій поїхав просто на виклик, тому що надійшов дзвінок, жодних симптомів там не було. Але потім Юрій розповідав, що коли він приїхав і став оглядати хворого, то одразу побачив ці симптоми", – розповідає колега молодшого з братів.

Другий брат, Олександр, працював реаніматологом у дитячій обласній лікарні в Кропивницькому. "Він дуже довго лежав в інфекційній лікарні, його стан був тяжким. Але, на жаль, лікарі так і не змогли його врятувати", – каже знайомий сім'ї.

Медики, які знали цих лікарів, у шоці від того, що сталося.

"Зараз пишуть, що Олександр міг заразитися від Юрія. Але це неправда. Встановити, хто і кого заразив просто неможливо. Обидва були медиками і підхопити інфекцію могли просто на роботі. На жаль, вона виявилася для них смертельною", – каже знайомий медик.

Чемпіон світу зізнався, кого вважає одним із найсильніших українських боксерів ХХI століття

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:29

Чемпіон світу у першій напівсередній вазі за версією WBF Арам Фаніян (24−2, 6 КО) поділився очікуваннями від поєдинку майбутнього бою українця Сергія Дерев’янченка (14−5, 10 КО) з Воном Александром (18−10−1, 11 KO), передають Патріоти України. «Вважаю ...

"Ти шо - москаль?": Кікбоксер із РФ епічно поскаржився на українців та латишів

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:16

Він поскаржився на те, що у Харкові, де він жив на початку повномасштабного вторгнення армії агресорів в Україну, його ображали через мову. "Нам із дружиною було важко в Європі, де сильна русофобія, там про росіян говорять або погано, або ніяк. Усіх зм...