Трагічна загибель чемпіонки України: На Львівщині попрощалися з 17-річною спортсменкою (відео)

У Львові 17-річна чемпіонка України з пауерліфтингу Ірина Квас випала з вікна гуртожитку і розбилася на смерть. За фактом трагедії поліція відкрила кримінальне провадження з позначкою "самогубство". Сьогодні відбулася церемонія прощання з талановитою спортсменкою, дівчину поховали на кладовищі в місті Яворів, звідки вона родом. Про це 9 червня йдеться в сюжеті ТСН, передають Патріоти України.

Згідно з попередньою версією, дівчина рано вранці 8 червня сама викинулася з вікна 7 поверху гуртожитку коледжу "Львівської політехніки". Так, в кімнаті вона була одна, а двері були замкнені зсередини.

Ірина навчалася на 2-му курсі техніко-економічного коледжу "Львівської політехніки" на спеціальності "Правознавство". Вона професійно займалася спортом з 11 років, неодноразово займала призові місця на чемпіонатах України з пауерліфтингу. У 2019 році дівчина завоювала золото чемпіонату України - присіла зі штангою вагою 125 кілограмів, виконала жим лежачи з 65-кілограмовою штангою і станову тягу зі 130 кілограмами.

Зараз у гуртожитку, де проживала Квас, принесли квіти, запалили свічки біля її фотографії з чорною стрічкою. Студенти не можуть повірити в подію. Вони згадують дівчину веселою і життєрадісною, називають душею компанії.

"Завжди була сильна дівчинка, життєрадісна, займалася спортом. Ніхто не очікував, завжди була весела", - розповіла студентка Анастасія Косілова.

Як зазначила заступник навчального закладу Мар'яна Здоровега, у Ірини ніколи не помічали жодного прояву депресивних настроїв, вона добре вчилася і мала дуже хороші перспективи в спорті. Друзі Ірини розповіли, що напередодні трагедії дівчина посварилася з хлопцем.

"Напередодні у них була сварка, я знаю, можливо і це вплинуло, але Іра така людина, якою важко маніпулювати, на неї це не схоже", - сказав друг загиблої спортсменки Богдан Фітель. Викладачі кажуть, що до психолога в коледжі Ірина жодного разу не зверталася.

Чоловік відмовився від повістки, бо "має трьох неофіційних дітей": Яке рішення ухвалив суд

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:44

У Львівській області до 3 років іспитового терміну засудили чоловіка, який категорично відмовився від мобілізації. Свої дій він пояснив тим, що хворий та "має трьох дітей, які офіційно на нього не зареєстровані". Про це йдеться у вироку Самбірського ра...

"Я був не згоден із політикою своєї країни": Росіянин розповів, чому воює у складі 3-ї штурмової бригади

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:26

Боєць на позивний "Барсік" 2014 року приїхав з Росії та долучився до "Азову", щоб захищати Україну. 2022 року він знову пішов на фронт та воює у складі 3 штурмової бригади. Про це він сказав в інтерв'ю ТСН.ua, передають Патріоти України. "Український ...